Ekonomi Haber Girişi : 18 Mart 2022 11:04

Cumhurbaşkanlığından asgari ücrete yeni zam sinyali

Cumhurbaşkanlığından asgari ücrete yeni zam sinyali
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, asgari ücrete zam yapılabileceğinin mesajını verdi.

ERZURUM AJANS - AK Parti'nin ardından Saray'dan da asgari ücrete ara zam sinyali geldi.
 

Enflasyonun yüzde 50'yi aşması ve gelen zamlarla birlikte artan hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Yılbaşında yapılan maaş zamları ilk aylardan eridi.


AK Parti'nin ardından Saray'dan da asgari ücrete ara zam sinyali geldi.


Denizli'de yerel yayın yapan Metropol Gündemi programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari ücrette ara zammı işaret etti.


Zeybekçi, şu ifadeleri kullandı:


“Ciddi bir şekilde müdahale etmek lazım. İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı. Esnaf, memur, emekliler, çalışanlarla ilgili. Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vedat Karataş 18 Mart 2022 11:55

    Onur biliyorum zoruna gidecek ama orası saray değil; külliye. Objektif biriyim ben iddian "sosyal demokrat" damarında tıkanıp duruyor.