Erzurum Haber Girişi : 16 Ocak 2014 16:00

Cumhuriyet Caddesi'nde su boruları patladı

Cumhuriyet Caddesi'nde su boruları patladı
Erzurum'da araç trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesinde, soğuklar nedeniyle yolun altından geçen su boruları patladı.
Erzurumajans-Erzurum'da araç trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesinde, soğuklar nedeniyle yolun altından geçen su boruları patladı. Bir süre sonra ise yolun ortasından su çıkmaya başladı.

Aşırı soğuklar Erzurum'da yolun altında geçen su borularını patlattı. Cumhuriyet Caddesinin altından geçen su boruları patlayınca yolun ortasından su çıktı. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekipleri patlayan boruların tamiri için caddeyi trafiğe kapattırdı.

Vatandaşlar yolun ortasından çıkan suyu meraklı gözlerle izlerlerken ESKİ ekipleri de çalışmalarını sürdürdü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`un en işlek caddesinin altından geçen su boruları nasıl donar? Soğuktan değil ihmalden donar. Nasıl mı? Erzurum rakımı 1900 m. olan ve kışın -35 derecelerin görülebildiği bir şehir ve döşenen su borularının da bu soğuğa göre döşenmesi gerekirdi. Üstün körü 40-45 cm. derinliğe döşenen borulardaki suyun donma riski çok fazladır. Derinlik en az 1 metre olsaydı o borular -50 derecede bile zor donardı. Zira topraktaki nem belli bir derinlikten sonrasını buz katmanı ile koruyor. Yani buz tabakası yalıtkan olduğu için toprak donsa da 1 metre altı buz tutmuyor. Belediye ekiplerinden ricam o hattı 30-40 cm. derinleştirsinler. Böylece bu soğukta hem kendileri, hem de vatandaş mağdur olmaz.