Spor Haber Girişi : 25 Nisan 2023 11:15

Dadaş'ın Kutlu zaferi!

Dadaş'ın Kutlu zaferi!
Gazeteci Nurullah Pala yazdı

Altay, İzmir derbisinde Göztepe ile berabere kalmış… Gençlerbirliği, Karadeniz’de batmış… Altınordu,  Ege derbisinde 2-0’ı koruyamamış ve Manisa ile 2-2 berabere kalmış.

Elinle ayarlama kalksan ayarlayamazsın bu tabloyu.

Ya da böyle bir kurgu yapalım desen kurgulayamazsın.

Öyle bir atmosferde çıktı Erzurum, Bandırma karşısına…

 

***

 

Öyle ki, maçtan mutlak puan ya da puanlar çıkarması gereken Erzurumspor görün ki, 2-0’da geriye düşüyor, Bandırma karşısında.

Hem de ortada giden bir müsabakada.

Üstelik iki ciddi gol tehlikesini yaratan Bandırma kalesi önünde yaratan Erzurumspor…

Ancak yine kişisel hatalardan kaynaklı 39. Dakikada İvan Saponjic ve 58. Dakikada Can Hüseyin Bağ’ın goller gördü kalesinde Mavi-beyazlılar.

 

***

 

2-0’a rağmen savunmada direnen Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş ve Orhan Ovacıklı üçlüsü vardı.

İleri de ise savaşan ve çırpınan Eren Tozlu…

Kaptan Yumlu savunma savaşının yanı sıra itirazında da haklı çıktı, hakem  Alper Akarsu VAR incelemesi sonucu Bandırma’nın penaltısını iptal etti.

Ev sahibi ekibin hocası Sami Uğurlu, ilk maçta sahanın yıldızı olan Kerim Avcı’yı yedek soyundurarak aslında Erzurumspor’un ekmeğine yağ sürmüştü ve işini kolaylaştırmıştı, ancak 46. Dakikada oyuna giren Kerim Avcı, bu kez Caner Hüseyin Bağ’ın attığı golün hazırlayıcısı oldu.

 

***

 

Ama saha kenarında bir dakika yerinde durmayan ve 2-0’a isyan eden Hakan Kutlu, dokunuşlarıyla hem maça hem skora damga vurdu.

66’da Alican’ın yerine oyuna aldığı Muhammed Furkan Özhan, jeneriklik golüyle  takımına umut ışığı yaktı.

86’da ise Hakan Hoca’nın Sefa Akgün ve Özgür Sert’i hamlesi bayağı işe yaradı. Özgür Sert’in indirdiği topu Eren filelerle kucaklaştırdı.

Biz 2-2’ye razı iken coştu Dadaş, önce Eren’in indirdiği top rakip oyuncudan sekti Mikhail Rosheuvel’in önüne düştü, Hollandalı da kaleci Gkelios’un müdahalesine rağmen ağlara gönderdi. Artık skor üstünlüğü de Dadaş’a geçmişti.

9o+14’de Mikail Rosheuvel fişi çekti.

4-2’lik zafer kritik maçlar öncesinde Dadaşlara ilaç oldu.

 

***

 

Skor 2-0’da bile takım savunmaya çok yaslandı diye Kutlu ve talebelerini eleştirirken, demek ki, Hakan Hoca’nın bir bildiği varmış.

Bu haftalarda takımın iyi ya da kötü oyununa bakmayacakmışız  demekti.

Haticeye değil neticeye bakacakmışsız demek ki;

Dün  90 dakikanın sonunda siz haklı çıktınız Hakan Hoca…

Bu yüzden Erzurumspor’un kutlu zaferini tebrik ediyoruz.

Kazanan her zaman haklıdır.

Sizi kutlarız Hakan Hocam.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 25 Nisan 2023 21:15

    Erzurumspor?un kümede kalma şansı arttı . Bu maç önemliydi kazanıldı artık ayrıntılar önemli değil . Önemli olan sonuç . Eğer kümede kalınırsa tahta açılmalı sil baştan kadro kurulmalı . Önümüzdeki iki maç çok kritik bakalım sonu iyi olur inşallah .