Erzurum Düzenleme Tarihi : 13 Ekim 2020 15:04 Haber Girişi : 13 Ekim 2020 15:13

Dadaş kızı not düştü!

Dadaş kızı not düştü!
Erzurum'da kahvehane sayısının bir hayli fazla olduğu malum. Bu yüzden olsa gerek çay Rize'de üretilir ama Erzurum'da tüketilir diye öteden beri bir klişe laf duyar, ederiz.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum’da kahvehane sayısının bir hayli fazla olduğu malum. Bu yüzden olsa gerek çay Rize’de üretilir ama Erzurum’da tüketilir diye öteden beri bir klişe laf duyar, ederiz. Galiba bu laf yerde kalmamış, Erzurumlu bir hemşehrimiz, hem de Rize’de yapılan Türkiye Çay Demleme Yarışmasında birinci olmuş, bunu doğrulamış, tescillemiş! Ben de gittiğim Rize’de yeni tanıştım. Adı Gülhanım Delihasan. Tam da şehir merkezinin göbeğinde ‘Green Otel’ adında güzel bir şehir otelinin işletmecisi. Bu dadaş kızı aslen Narmanlı. Rize’ye gelin gidince oralı olmuş ve çocuklarıyla birlikte uzun zamandır burada ikamet ediyor. Eşi Recep Delihasan ile 7 yıldır otel işletmeciliği yapan ve adeta kendini turizme adayan, aynı zamanda ASKON yönetim kurulu üyesi, Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Dernek başkan yardımcısı olan Gülhanım Delihasan, 2018 yılında Rize’de düzenlenen bir yarışmada çay demleme birincisi olmuş ve de ödüle layık görülmüş. ‘’Ben her zaman derim. Çayın cefasını Rize çekerken sefasını da Erzurum sürer diye. Öyle oldu galiba. Demleme işinde Erzurumluluğumu konuşturdum ve de birinci oldum. Böylelikle de tarihe not düştüm’’ diyen Gülhanım Delihasan’a hak vermemek mümkün değil.

 

2 koca gün boyunca Rize’de ne kadar çay içtimse, buna ÇAYKUR’un tesisleri de dahil, Erzurum’da aldığım tadı alamadım. Kaldı ki Rizelileri de çay konusunda bizim gibi tiryaki görmedim. Zaten veriler de onu gösteriyor. Türkiye’de nüfus itibariye en fazla çayın tüketildiği illerin başında Erzurum geliyor. Gerçi Erzurum’da kişi başında yılda kaç bardak tüketiliyor bilmiyorum ama Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden bir profesöre göre Türkiye’de yılda kişi başına bin 240 bardak çayın tüketildiği bilgisinden haberdarım. Her neyse. Çay demleme konusunda gururumuz olan Gülhanım Delihasan, memleketi Erzurum’da da otel yapma düşüncesinde biri. Hatta geçtiğimiz günlerde Rize’de ki turizmcilerle Erzurum’a gelmiş ve otel yapımı konunda vali Okay Memiş ile bile görüşmüş. ‘’Ovit ile Erzurum Rize yakınlaştı ama insanlar henüz yakınlaşmış değil’’ tespitinde bulunan Delihasan, amacının memleketi Erzurum’da yaz ve kış turizmine hizmet edecek olan bir otel olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.