Spor Haber Girişi : 12 Ekim 2021 13:59

Dadaş kızı, tarih yazdı

Dadaş kızı, tarih yazdı
Sofya Maratonu'nda tüm rakiplerini geride bırakan Dadaş Kızı Tubay Erdal, şampiyon oldu.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Erzurumlu Milli atlet maraton derecesini 5 dakika geliştirerek tarih yazdı.

 

Tubay Erdal, “Sofya’da hava soğuk ve yağışlıydı, Kenyalılar ve diğer sıcak ülkelerden gelen atletler koşamadı, ben Erzurumlu olduğum için soğuk havalara alışığım ve bunu avantaja çevirdim. Bir Türk atleti olarak özellikle Kenyalı atletleri geçerek  birincilik kürsüsüne çıkmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

 

Erzurumlu Milli Atlet Tubay Erdal, Sofya Maratonu’nda şampiyon olarak derecesini 5 dakika geliştirerek, tarihe geçti. Tubay Erdal, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 2.34.30’luk derecesiyle maratonda kariyerinin en iyi derecesine imza attı.

 

Tarihi zafer sonrası açıklama yapan Dadaş Kızı Tubay Erdal, daha önce koytuğu 2 saat 39 dakikalık derecesini beş dakika daha geliştirerek, 2 saat 34 dakika 30 saniyelik derecesi ile bu alanda Türkiye’nin en başarılı ilk altı atletinden biri olmayı başardığı için gururlu olduğunu söyledi.

 

Bulgar rakibini geçti şampiyon oldu

 

26 yaşındaki milli maratoncu, Sofya Maratonu’nda ikinci Bulgar Militsa Mircheva’ya (2.35.03) yarım dakikanın üzerinde, üçüncü Kenyalı Lilian Jelagat’a (2:38:31) ise 4 dakika fark yaptı.

 

Tubay, kariyerindeki en iyi dereceyi de 5 dakikadan fazla geliştirdi. Milli atletin daha önceki en iyi derecesi Düsseldorf’ta koştuğu 2.39.44’tü. Tubay, Sofya’daki derecesiyle tüm zamanlar Türkiye kadınlar maraton listesinde ise 6. sıraya yükseldi.

 

Erkekler yarışında ise 22 yaşındaki Balkan yarı maraton ikincisi Ahmet Alkanoğlu, finişe üçüncü sırada ulaştı. Ahmet, 2.19.47 ile yarışı genel tasnifte kürsüde tamamlamayı başardı.

 

Kenyalıları soğuk çarptı

 

Aktif spor yaşantısını Kasımpaşa Spor Kulübü’nde sürdüren Erzurumlu milli atlet Tubay Erdal,  Sofya Maratonu’nda şampiyon olduğu için çok sevinçli olduğunu belirterek, “Özellikle Kenyalı atletler bu tür maratonlarda ilk sıraları kimseye kaptırmıyordu. Yağmur yağdı, havada bir hayli soğuktu. Onlar soğuktan olumsuz etkilendi. Ben Erzurumlu olduğum için soğuk havaya alışığım. Soğuk havanın ve rüzgarı kendi lehime çevirerek Kenyalılara karşı avantaj sağladım.  Şampiyon olduk ve daha önceki derecemi de 5 dakika geliştirdim. Bunun için çok mutluyum” dedi.

 

Kasımpaşa Spor Kulübü yönetimine, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e destekleri için teşekkür eden Tubay Erdal, şimdi İstanbul Maratonu’na odaklandı. Milli atlet, kendi ülkemizde kürsüye çıkmak için çalıştığını söyledi.

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, milli atlet Tubay Erdal’ı Sofya Maratonu’nu kazandığı için tebrik ederek, “Tubay örnek bir sporcu kardeşimiz, kendisini bu başarısından ötürü kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.