Bölge Haber Girişi : 15 Ağustos 2010 02:56

Dadaşköy'de itfaiyeciye hortum dayağı!..

Dadaşköy'de itfaiyeciye hortum dayağı!..
Dadaşköy'de ot yangınına müdahale eden itfaiyeci, delik itfaiye hortumu nedeniyle yangını büyümeden söndüremediği gerekçesiyle köylülerden dayak yedi
Erzurum Ajans-Erzurum'da ot yangınına müdahale eden itfaiyeci, delik itfaiye hortumu nedeniyle yangını büyümeden söndüremediği gerekçesiyle köylülerden dayak yedi. İtfaiyeci olay yerine gelen ambülânsla devlet hastanesine kaldırıldı.
 
Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Dadaşköy Mahallesi'nde köylülerin ot yığınlarının bulunduğu alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye erleri yangına müdahale etmek istedi. İddiaya göre, yangına müdahale eden itfaiye ekibinin su hortumu delik çıktı ve yangına gerektiği gibi müdahale edemeyince alevler kısa sürede alandaki diğer ot balyalarına sıçradı.
 
Bunun üzerine bir köylü öfkesini itfaiye çavuşu Atilla Taşdüzer'e saldırarak çıkarttı. Aldığı kafa darbesiyle alnı kırılan itfaiye çavuşu Taşdüzer araya giren diğer köylüler tarafından öfkeli saldırganın elinden kurtarıldı. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Saldırı da yaralanan itfaiye çavuşu ise olay yerine gelen ambülânsla devlet hastanesine kaldırıldı.
 
Olay yerine ilk gelen itfaiye ekibinin su hortumunun delik olması ve yangına zamanında müdahale edememesine tepki gösteren köylüler, itfaiye ekiplerini yetersiz kalmakla suçladı. İtfaiye erlerini görevini yapmamakla devlete ihanet ettiklerini ileri süren köylüler, itfaiye çalışanlarına hakaret yağdırdı.
 
Bu sırada alevlerin diğer balyalara sıçramasını önlemek için köylüler imece usulüyle işbirliği yaparak kurtarabildikleri ot yığınları yangın alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Köylülerin otlarını Karadeniz'deki besicilere sattığı ve geçimlerini bu işten temin ettikleri belirtildi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.