Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Aralık 2011 18:32

Dadaşlar Bakan Akdağ`ı ziyaret ettiler

Dadaşlar Bakan Akdağ`ı ziyaret ettiler
Genel Merkeziİstanbul Maltepede bulunan `Erzururmlular Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Vakfı`yöneticileri Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ`ı makamında ziyaret ederek 12 mart etkinliklerine davet etti.
Erzurum Ajans-Erzurum kültürünü tanıtmak adına sivil toplum faaliyetleri konusunda aktif bir çalışma sergileyen Maltepe’deki Erzurumlular Eğitim, Kültür  ve Yardımlaşma Vakfı, nezaket ziyaretlerine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile devam etti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ makamında, Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan “Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nı sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Görüşmede öncelikle Erzurum ve İl dışında ikamet eden Erzurumlular konusunda fikir alış- verişinde bulunuldu. Vakıf faaliyetleri ve son durum hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Süha Dengizek, Bakan Akdağ`a bilgi vererek vakıf faaliyetleri ile ilgili hazırlanan dosyayı sundu.

ERZURUM SAĞLIK MERKEZİ OLUYOR

Akdağ, Vakıf yöneticileriyle birlikte olmaktan ve Erzurum’u Erzurumlularla konuşup – tartışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sağlık alanında yapılanmalar konusunda halktan büyük destek gördüğünü bildiren Bakan Akdağ, Erzurum da yapılması planlanan modern sağlık merkezleri hakkında bilgi vererek, projenin kararlılıkla kısa zamanda hayata geçirileceğini bildirdi.

HOKEY OYUNCUSU FUTBOLCUDAN ÇOK KAZANIYOR

Kış turizminin Erzurum’a ve Erzurumluya neler kazandırdığı ve kazandıracağı noktasında çok ilginç bir örnekleme sunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, futbolun dünyada marka değeri yüksek bir spor olduğunu ancak buz hokeyi yapan profesyonel bir oyuncunun yıllık kazancının da futbolculardan çok daha fazla olduğunu söyledi.

STK`LAR DAHA ÇOK ÇALIŞMALI

Vakıf Başkanı Süha Dengizek ise Erzurum`da, şehir adına  yerel yönetimlerle birlikte çalışma yapılmasını, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında sivil toplum kurumlarının da (STK) üzerine büyüyk sorumluluk sahibi olduğunu belirtti.  Dengizek, Erzurum dışında yaşayan Erzururmluların kurduğu vakıf ve derneklerin sadece kahvehane niteliklerinde olmamaları gerektiğini kente yönelik yatırımlara katkı sağlamaları gerektiğini ifade etti.

PLAKET TAKDİM ETTİLER

Daha sonra Vakıf başkanı Süha Dengizek tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ`a şilt verildi. Ziyarete Vakıf  ikinci Başkanı İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Ahmet Koçak, Genel Sekreter Ekrem Ali Akgün ve başkan yardımcıları Bülent Gül, Hakkı Demirbağ, Cahit Kaya, Necmi Akalın, Hasan Koç, Dr. Siyami Çelik ve İbrahim Gözütok katıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.