Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Nisan 2017 19:30

Dadaşlar Mamak'ta buluştu

Dadaşlar Mamak'ta buluştu
Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda bir araya geldi.
Erzurumajans-Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda bir araya geldi.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma Ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) ve Mamak Belediyesi katkılarıyla hazırlanan hemşehri buluşma ve tanışma gecesinde bir araya gelen dadaşlar hasret giderdi. Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur ve çok sayıda Erzurumlu katıldı. Aşıkların atışmasıyla başlayan programda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum tarihinden örnekler vererek, "Doğunun kapısı olan Erzurumluların, çeşitli programlar vesilesiyle bir araya gelerek kaynaşmasını, kültürünü gelecek kuşaklara aktarmasını önemsiyoruz" dedi. 

"STK'lar bizim için önemli"

Mamak Belediye Başkanı Akgül ise, "Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına, faaliyetlerine her zaman destek oluyoruz. Aslen bir Erzurumlu olarak sizlerle aynı ortamda bulunmaktan mutluyum" dedi. 

Programda bir konuşma yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur da, "İyi günde, kötü günde Erzurumluların hep birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istiyoruz" dedi. 

Gecede sahne alan Erzurumlu sanatçılar şarkılarıyla ve türküleriyle geceye katılanları coşturdu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.