Spor Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 12:27

Dadaşların dart sınavı

Dadaşların dart sınavı
Erzurum GSİM ile Bocce ve  Dart İl Temsilciliği?nin organize ettiği MNG AVM 1. Dart Turnuvası yoğun bir katılımla yapıldı. Onlarca kişi dart atmak için sıraya girdi.

Erzurum GSİM ile Bocce ve  Dart İl Temsilciliği’nin organize ettiği MNG AVM 1. Dart Turnuvası yoğun bir katılımla yapıldı. Onlarca kişi dart atmak için sıraya girdi.

 

 

MNG AVM 1. Dart Turnuvası hafta sonunda yapıldı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bocce ve Dart İl Temsilciliği tarafından düzenlenen MNG AVM’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen Dart turnuvası nefes kesti. MNG AVM’ye akın eden çocuk, genç ve yetişkinler Dart Turnuvasında atış yapabilmek için sıraya girdi.

 

Bocce ve Dart İl Temsilcisi Vildan Danışık Koç ile EYS Dart Antrenörü Özkan Çağlar’ın nezaretinde yapılan turnuvada Mahmut Atmaca ile Mahmet Fatih Yalçın hakemlik yaptı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak’ın de izlediği ve açılışına katıldığı turnuva oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

Turnuva onlarca katılımla gerçekleştirildi

 

MNG AVM’nin ana sponsorluğunda yapılan 1. Dart Turnuvasında 300 dolayında resmi katılımcı dart sınavı verdi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, katılımcı sporculara ve vatandaşlara başarılar diledi.

 

Erzurum GSİM EYS Antrenörü Özkan Çağlar, Dart branşını tanıtmak, yaygınlaştırmak ve branşa yönelik bir atmosfer oluşturmak gayesiyle MNG AVM’nin katkılarıyla  1. Dart Turnuvasını düzenlediklerini söyleyerek turnuvayı geleneksel hale getirmeği arzuladıklarını söyledi.

 

Genç antrenör, “Etkinliğimizin düzenlemesinde katkılarını ve desteklerini bizden esirgemeyen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve MNV AVM Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Aydoğan Süer ile yönetimine ve diğer sponsorlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

 

 

Dart sporunu daha çok tanıtacağız

 

Dart branşı aslında birçoğumuzun gördüğü, aşina olduğu; bir vesile ile birçoklarının atış yaptığı bir branş olduğunun altını çizen Çağlar, “Dart branşına dair oyun kuralları olsun, branşın kazanımları/faydaları doğrultusunda olsun birçok bilgi insanlar tarafından yeterince bilinmemektedir. Öncelikle, dart branşı bir sayı oyunudur, matematiksel işlemlerin ön planda olduğu bir oyundur ve dolayısıyla matematiksel zekayı geliştiren, diri tutan bir branştır. Dikkat ve kontrasyon taraflarımızı geliştiren, buradaki eksiklerimizi onaran, iyileştiren bir branştır. Özellikle son yıllarda dikkat, konsantrasyon bozukluğu olanlara doktorlar ve uzmanlarca tavsiye edilen bir branştır.Dart branşında bitişe gidebilmek için bir strateji izlemek gerekmektedir. Dolayısıyla stratejik tarafları da geliştiren, sivrilten bir branştır. Hatta ayakta satranç olarak anılan bir branştır.Oldukça teknik bir oyun olan dart; şans eseri, rastgele atışlarla oynanan bir oyun olmayıp antrenman disiplinin son derece önem arz ettiği, doğru vücut kompozisyonu, duruş, tutuş vb teknik hususların belirleyici olduğu, kas hafızasının büyük bir önem taşıdığı, ancak doğru çalışma yöntemleriyle üst düzey bir noktaya taşınabilecek bir branştır. Ayrıca dart, hayatın stresinden uzaklaşmak, rahatlamak ve dinginleşmek için oldukça faydalıdır” diye konuştu. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.