Spor Haber Girişi : 21 Aralık 2011 17:52

Dağcılardan buz tırmanışı

Dağcılardan buz tırmanışı
Erzurumlu Dağcılar, antrenör bayram yönetiminde Uzundere’de buza tırmanma eğitimine tabi tutuldular.
Erzurum Ajans-Erzurumlu Dağcılar, antrenör bayram yönetiminde Uzundere’de buza tırmanma eğitimine tabi tutuldular. Dağcılar oluşan dev buz kütlelerine tırmanarak başarılı olmaya çalıştılar.

Antrenör Çetin Bayram yönetimindeki dağcılar bir an olsun boy durmuyor. 23 Temmuz Kongre tırmanışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı Tırmanışı, Cumhuriyet Tırmanışı, 10 Kasım Tırmanışı ve Atatürk Tırmanışı derken dağcılar bu kez de buz tırmanışı yaptı. Dağcılar, bu tırmanış için Uzundere ilçesini seçtiler. Yaz aylarında rafting ve kano çalışmalarına ev sahipliği yapan Uzundere bu kez de dağcıları ağırladı. Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram Yönetimindeki genç dağcılar. ağ yamaçlarındaki dere yataklarında aşırı soğuklar nedeniyle oluşan dev buz kütlelerine tırmanış gerçekleştirerek kış eğitimi aldılar. Dağcıların buz kütlelerine tırmanışı ilginç görüntüler oluşturdu. 100’e yakın dağcı buz tırmanışında başarılı olmanın mücadelesini verdi. Dağcıların Uzundere’de gerçekleştirdiği buz tırmanışı büyük bir ilgi gördü. Onlarca dağcı buz kütlerine tırmanırken, Uzundere halkı da dağcıların tırmanışını ilgi ile izledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram, tırmanışa gösterilen ilginin kendisini bir hayli mutlu ettiğini söyledi.
H
er organizasyonlarında Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy’un kendilerine destek verdiğini ve en iyi şekilde kendilerine çalışma ortamı sağladığını belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.