Siyaset Haber Girişi : 20 Mart 2016 14:12

Davutoğlu'nun fezleke kararlılığı: Bu yoldan geri dönmeyiz

Davutoğlu'nun fezleke kararlılığı: Bu yoldan geri dönmeyiz
Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması yerine 506 fezleke ile ilgili bazı vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ısrarcı..
Erzurumajans-Başbakan Ahmet Davutoğlu, 506 fezlekeyle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kararlılık mesajı vererek, "İstemezlerse, çıktığımız yoldan geri dönmeyiz. Meclis'e getiririz, herkesin tavrı ortaya çıkar" dedi.

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın haberine göre Başbakan Davutoğlu, mültecilerle ilgili AB ile görüşme sonrası dönüşte uçakta özetle şu açıklamalarda bulundu:

MECLİS YARGIYA İZİN VERİYOR

"Geçen hafta tüm partili hukukçuları çağırdım. Saatlerce dinledim, nedir ne yapılabilir, doğru olan ne? Vekillerle de toplandım. Devlet kurumları ile istişare ettim. Terörle mücadelenin meşruiyet zeminini kaybetmeden netice alacak şekilde sürmesi mağduriyet ve psikolojik ortamla halkın tahrik edilmemesi. Ne halk tahrik olmalı, ne de batıda şehitler noktasında oluşan psikolojik durumu gözardı eden, terörist tavır karşısında sessiz kalınmalı. Biz bunu yaparken partiler bizi sıkıştırmaya çalıştı. CHP dokunulmazlığın tümü kalksın dediğinde kahramanlık edasıyla, HDP vekilleriyle tahrik ederek gerilim yaşansın, mağdur olalım diye tahriklere devam etti. MHP daha tutarlı bir tavır sergiledi. Tüm bu dengelime bakılınca, bütün bu oyunu değiştirecek, bozacak hamle gerekiyordu, bu da eldeki tüm fezlekelerin aynı anda dokunulmazlıklarının kaldırılması.

Halk şöyle sanıyor, alıp kuşağından tutulup Meclis dışına atılacak gibi. Sanki bunların bazıları, bizim elimizde sanki kudret var alıp çıkarıyoruz gibi... Biz kimseyi siyasetin dışına itmiyoruz. Sen suç işlemişsin, Meclis buna yargıya seni yargılama izni veriyor. Bıraksak birkaç vekil için bile fezlekeleri tek tek okutmaya kalksak, başka iş yapmamız lazım. Üstelik bunlar olurken ortaya çıkabilecek direniş görüntüleri var. İnşallah tek adımda yaparız. İstemezlerse, çıktığımız yoldan geri dönmeyiz, Meclis'e getiririz, herkesin tavrı ortaya çıkar. Takke düştü kel göründü, ucuz kahramanlık maskesi düşer, kimin ne yapacağı görülür. Dokunulmazlık tamamen kalkarsa, çıkabilecek sonuçları iyi düşünmek lazım.

FENERBAHÇE HAKEME YENİLDİ

(Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesi) Gündeme gelmedi . Benim nadiren vaktim oluyor. Uçakta yoğun gündemden sonra arka odaya geçtim. Maç izlemek istiyorum dedim. İlk yarı iyi idi. Neşeli bitti. İkinci yarı felaketti. Fenerbahçe hakeme yenildi."

(Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.