Türkiye Haber Girişi : 02 Aralık 2017 14:15

DEAŞ'lı teröristler hastanede yakayı ele verdi

DEAŞ'lı teröristler hastanede yakayı ele verdi
Suriye'de bombalı saldırı hazırlığındayken patlayıcı ellerinde patlayan DEAŞ'lı terörsitler sığınmacı gibi geldikleri Türkiye'de hastanede tedavi olurken yakalanarak gözaltına alındı.
Erzurumajans-Suriye'de saldırıya hazırlanırken hazırladıkları bombanın patlamasıyla yaralanan üç terörist, sığınmacı gibi Türkiye'ye getirildi. Adana, Mersin ve İskenderun'daki hastanelerde tedavi gören teröristleri gözaltına aldı. Polis ekipleri, parçalanmış ellerden iz sürerek teröristlerin kimliklerine ulaştı.

Suriye'de hazırladıkları bombanın patlaması sonucu yaralanan 3 DEAŞ'lı terörist tedavi için iç çatışmalarda yaralanan sıradan Suriyeli gibi Türkiye'ye getirildi. Ancak polisin yaptığı çalışma sonucu DEAŞ'lı olduğu öğrenilen 3 terörist tedavilerinin ardından tutuklandı.

DEAŞ'lı teröristler, 22 yaşındaki Halid Memduh, 27 yaşındaki Mustafa M. ve 36 yaşındaki Ahmet Ş., 1.5 ay önce Suriye'nin İdlip ve Hama şehirleri arasındaki bir bölgede saldırı yapmak istedi. Bomba hazırlayan DEAŞ'lı 3 terörist, hazırladıkları patlayıcıları kamyonete yükledi. Saldırıyı gerçekleştirecekleri yere gelen teröristler bombayı hazırlarken patlama oldu.

YARALI HALDE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİLER

Yaralanan 3 terörist,  çatışmalarda yaralanan Suriyeli gibi  Türkiye'ye tedavi için getirildi. Mustafa M., İskenderun Devlet, Ahmet Ş., Mersin Şehir, Halid Memduh ise Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bomba elinde patlayan ve Adana Şehir Hastanesi'ne Ahmed Ahmar ismiyle giriş yapan DEAŞ'lı Halid, uzun süre yoğun bakımda kaldı.

İstihbarat çalışması yapan Adana polisi, Halid Memduh'un Suriye'de elektrik teknisyeni olduğunu, DEAŞ'lı teröristlerin hazırladıkları bombanın patlaması sonucu ağır yaralandıklarını belirledi.

"YAŞAMASI MUCİZE"

Adana Şehir Hastanesi'ne gelen polisler, yoğun bakımda yaşaması mucize olarak değerlendirilen teröristin durumunu takibe aldı. Bu arada Mersin'de İskenderun'da tedavileri tamamlanan  Mustafa M. ve Ahmet Ş. gözaltına alındı. 2 terörist ifadelerinin ardından tutuklandı.

ELLERİ PARÇALANMIŞ

Yaklaşık 1.5 aylık yoğun tedavi sonunda hayata dönen Halid Memduh, taburcu edilince gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda ise, suçlamaları kabul etti. Terörist işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne getirildi. Hasta elbisesiyle polis aracından indirilen DEAŞ'lının yürümekte zorluk çektiği, ellerinin ise parçalandığı görüldü. Gazetecileri görünce ağlayan Halid Memduh tutuklandı.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.