Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Kasım 2022 11:17

Dedesinin romanını yazdı

Dedesinin romanını yazdı
TRT'de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programına konuk olan Erzurumlu Şair ve Yazar Nurullah Genç, hem Dedesi Bekir'in Sibirya esaretinde yaşadıklarını, hem de Anadolu insanını anlattı.

Erzurumlu Şair ve Yazar Nurullah Genç , katıldığı televizyon programında yazdığı Yollar Dönüşe  Gider isimli romanının ayrıntılarını anlattı.

 

Pelin Çift’in sunduğu programda savaş, sürgün, gurbet yıllarını dedesi Bekir’den dinlediği hatıralarla anlatan Genç, romanından bölüm bölüm detaylar aktardı. Sibirya’da esir hayatı yaşayan dedesinin özgürlüğe uzanan yolda çektiği sıkıntıları ve romana aksettirdiği anlatıları sıralayan Genç, zaman zaman da şiirler okudu. Romanda ‘Yardım için uzattığın el aslında senin elindir’ hayat düsturunun örneklerini gördüklerini ifade eden Genç, Anadolu insanının imanına sığınarak çekilen korkunç ıstıraplarla başa çıkmasına da şahit olduklarını ifade etti. Genç ayrıca , romanın dizi veya film yapılması konusunda Tekden Film ile görüşeceklerini belirtti. İrfan Tarakçıoğlu

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahir Yiğit 14 Kasım 2022 21:20

    Nurullah hoca, asıl işini ve mesleğini bırakmış, şiir ve roman yazmaya devam ediyor. Oysaki Nurullah hoca İşletme Fakültesi mezunu, bu mezuniyetinden dolayı şu anda Merkez Bankasının yönetim kurulunda görevli bulunmakta ve yaklaşık bu yönetim kurulundan aylık, 40.000.00 TL huzur hakkı almaktadır. Demek istediğim şudur, bu kadar işsiz üniversite mezunu genç varken, Nurullah hocanın şiir ve roman yazarak günü gün ettiği bu faaliyetlerinden dolayı, ekonomik krizin baş gösterdiği bu günlerde ülke ekonomisinin bu krizden kurtulması için Devletimiz için bir önerisi veya katkısı varımdır, onu çok merak ediyorum.