Siyaset Haber Girişi : 11 Ocak 2013 21:41

Demirtaş Paris'te olay yerini inceledi

Demirtaş Paris'te olay yerini inceledi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadının Paris’te öldürüldüğü olay yerini ziyaret etti.
Erzurumajans-Çok sayıda Kürt göstericinin de bulunduğu Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelen Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, bu olayın gizli bir cinayet olamayacağını belirtti. Demirtaş, “Bir ücra dağ köyünde işlenmiş bir cinayetten söz etmiyoruz. Gündüz vakti Fransa’nın en işlek caddesinde işlenmiş açık bir siyasi katliamdan söz ediyoruz” dedi.

“KÜRTLER SAHİPSİZDİR SANMASINLAR”

“Kürtler sahipsizdir sanmasınlar” diyen Demirtaş, “Fransız derin devleti midir, Türk derin devleti midir, başkasının derin devleti midir bizi ilgilendirmez. Bütün bunların ortaklığıyla işlendiğini düşündüğümüz Kürtlere boyun eğdirme, Kürtlere bu özgürlük arayışında diz çöktürme operasyonudur. Sorumluları, bu güne kadar Kürtleri katleden bütün devletlerdir. Kürdistan’ı parçalayan, sömürgeleştiren bütün devletlerdir. Bizim açımızdan bu zihniyetlerin hiçbirinin farkı yoktur” ifadelerinde bulundu.

“FRANSA CUMHURBAŞKANI VE İÇİŞLERİ BAKANI BU CİNAYETLERİ ORTAYA ÇIKARMALIDIR”

Fransa Cumhurbaşkanı’nın ve İçişleri Bakanı’nın da bu cinayetleri ortaya çıkarma gibi bir vicdani ahlaki siyasi sorumlulukları olduğuna değinen Demirtaş, “Biz bunun arayışı için halkımızla birlikte her gün meydanlarda, alanlarda olacağız. Kendilerine inanmak istiyoruz. Kendilerinin bu derin yapılanmanın bir parçası olmadığını düşünüyor, biliyoruz. Eğer öyleyse bu kadar aleni bir cinayeti örtmelerine izin vermesinler. Kürtler bunu hak etmiyor. Kürt kadınları, Kürt siyasetçileri bunu hak etmiyor. Bu kadar ahlaksızca, vahşice işlenmiş cinayetler Fransa’nın boynuna asılı bir ödev gibidir. Bunu ortaya çıkarmaları için bizlerde elimizden gelen bütün desteği sunacağız. Ama samimiyet görmek istiyoruz. Bu olayın örtülmeyeceğine inanmak istiyoruz” şeklinde konuştu. “Bugüne kadar Fransız istihbaratının ve Fransız Terörle Mücadele Başsavcılığı’nın verdiği sınav iyi bir sınav değildir” diyen Demirtaş, “Burada Kürtleri terörize etme, Kürtleri Türk istihbaratına şikayet etme gibi bir görev dışında hiçbir iş yapmamışlardır” diye konuştu.

Demirtaş, “Burada Kürtleri, siyasetçilerini, gencini, kurumunu, derneğini terörize eden aynı makamlar şimdi bu soruşturmayı sürdürüyorlar. Hükümetin, Fransız Adalet Bakanlığı’nın bu işe el atması lazım. Doğru ve adil bir soruşturmanın hızlı bir şekilde sonuçlanmasını beklemek bizim hakkımızdır. Bunun takipçisi olacağız. Bu iş örtülebilecek bir iş değil. Bu iş Fransa’nın Roboski’sidir. Fransa bu işin altında kalmak istemiyorsa buradan çağrı yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.