Siyaset Haber Girişi : 23 Mart 2022 13:14

Demografik operasyona dönüştü

Demografik operasyona dönüştü
Akşener, "Kontrolsüz göç, insani olmaktan çıktı, demografik operasyona dönüştü" dedi.

ERZURUM AJANS - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sığınmacı sorunu hakkında TBMM'deki grup toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

 

 

 

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sığınmacı sorunu ve göçler hakkında gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.

 

 

 



Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın açıklamaları üzerinden değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Bugün kontrolsüz göç, artık insani ve siyasi bir mesele olmaktan çıkıp, bazı illerimizde demografinin değişmesine neden oluyor. Bu bilerek, bilinçli, şuurlu bir şekilde ortaya konulan bir politikadır" dedi.

 

 

 

Akşener'in açıklamaları şöyle:


"Bugün geldiğimiz noktada, ekonomiden, tarıma, eğitimden, sağlığa kadar, ülkemiz için kritik öneme sahip her alanda bu çarpık bakış açısının memleketimize verdiği zararları tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz.

Elbette ki göç politikasını da bu kirli anlayıştan ayrı düşünemeyiz. Bugün ülkemizde ciddi bir göç politikası sorunu var. Sakın ola mevcut durumun gelişi güzel ve kontrolsüz bir şekilde ortaya çıktığını düşünmeyin.

Bugünkü tabloyu bizzat Sayın Erdoğan istedi ve bizzat kendisi tasarladı. Her zaman olduğu gibi yine devletin bütün kurumsal değerlerini ve hafızasını hiçe sayarak bilerek ve isteyerek; Türkiye’nin göç politikasındaki felsefeyi, Türk Milleti dışındaki herkesi memnun etmek üzerine kurdu.

 

 


 


Bu politika öncelikli olarak ülkemizin kaynakları ile okuyan, başarılı ve nitelikli insanlarımızın batı ülkelerine gönderilmesini hedefliyor. Milletimizin senelerdir, dişinden tırnağından arttırarak kurduğu, okullardan mezun olan, pırıl pırıl doktorlarımız, mühendislerimiz ve akademisyenlerimiz, bilinçli bir şekilde yurt dışına gitmeye zorlanıyor.

Bu muazzam insan kaynağından da Batılı ülkeler ziyadesiyle faydalanıyor. Yetişmesi için tek kuruş ödemedikleri doktorlarımızı, mühendislerimizi, yetişmiş gençlerimizi, kendi vatandaşlarının ve ekonomilerinin hizmetine sunuyorlar. Diğer taraftan da; Nitelikli insan kaynağımız ülkemizi terk ederken, olabildiğince vasıfsız bir iş gücü de ülkemize akın ediyor ve Bay Kriz’in kurduğu kölelik sistemine dahil oluyor.

Bugün kontrolsüz göç, artık insani ve siyasi bir mesele olmaktan çıkıp, bazı illerimizde demografinin değişmesine neden olmuş durumda. Bilerek, bilinçli, şuurlu bir şekilde ortaya konulan bir politikadır. Etrafımızdaki siyasi gelişmelere baktığımızda, demografinin, nasıl bir siyasi enstrüman olarak kullanıldığını çok net görebiliriz.

 

 



Mesela, Kırım sürgünü olmasaydı ve Kırım’ın demografisi değiştirilmeseydi Rusya bu bölgeyi ilhak edebilir miydi? Edemezdi.

Ancak Ak Parti iktidarı, her konuda yaptığı gibi bu konuyu da asıl bağlamından çıkartıp; milli menfaatlerimiz gibi rasyonel bir eksen yerine sığınmacı nefreti ve sığınmacı sevgisi gibi, duygusal bir eksenden konuşturmak istiyor.

Her zaman olduğu gibi bu konuda da kendi beceriksizliğini örtbas etmek için yine bir kutuplaştırma alanı oluşturup sonra da işin içinden elini yıkayıp çıkmak istiyor. Yani, yapay bir vicdan maskesiyle, beceriksizliğini örtmeye çalışıyor.

 

 



Hatta bunu o kadar ileriye götürüyor ki son derece haklı bir soruna ve Hatay’ın geleceğine dair önemli bir tehdide işaret eden Büyükşehir Belediye başkanımız Lütfü Savaş Bey hakkında soruşturma açacak kadar da kantarın topuzunu kaçırabiliyor.

Buradan iktidardakilere sesleniyorum: Böyle konular siyasi rant devşirilecek konular değildir. Kutuplaştırma siyaseti üzerinden, sığınmacı sorunundaki beceriksizliğini gizleyemezsiniz. Lütfü Başkan, görevinin getirdiği sorumlulukla sizi işinizi yapmaya çağırdı. Bu kadar basit."

 

KAYNAK: www.aykiri.com.tr

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.