Erzurum Haber Girişi : 28 Şubat 2022 16:41

Demokrasimiz adına tarihi bir gün

Demokrasimiz adına tarihi bir gün
Bingöl, yarının Türkiye'si için bu imzaların umut vaat ettiğini belirtti.

ERZURUM AJANS - DEVA Partisi, CHP, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş üzerinde uzlaştıkları metni Ankara'da düzenlenen törenle imzaladı.

 

Bugünün, demokrasi adına tarihi bir gün olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ni sona erdirirken geçmişe dönülmediğini aksine özgürlükçü ve çoğulcu yeni bir sisteme geçildiğini söyledi. 

 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin yasama organının etkili ve katılımcı olduğu, yürütmede hesap verebilirlik ve istikrarın sağlandığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tesis edildiği, temel hak ve özgürlüklerin herkes için güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, kadın haklarının tam anlamıyla korunduğu özgürlükçü bir sistem olarak tasarlandığını anlatan Bingöl, yarının Türkiye'si için bu imzaların umut vaat ettiğini belirtti.

 

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığına dikkat çeken Bingöl, şöyle konuştu: 


"Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göstermektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Ülkemiz bir an önce bu sistemden kurtulmalıdır. Bir masa etrafında 6 partinin genel başkanının toplanması, Türkiye'nin yıllardır görmeyi istediği bir fotoğraftı. 

 

İmzalar ile garanti altına alınan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, ülkemiz için bir çıkış yolu olacaktır. Türkiye'nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Ortaya çıkan metin, ortak aklın ürünüdür. Bu sistem hayata geçirildiğinde, inanıyorum ki Türkiye dünyada parmakla gösterilecek bir ülke haline gelecektir." 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.