Erzurum Haber Girişi : 17 Ekim 2014 15:13

Deprem sigortası ekmek su gibi gerekli

Deprem sigortası ekmek su gibi gerekli
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Habertürk' te canlı yayınlanan "Bakış" programında gazeteci yazar Noyan Doğan'ın sorularını yanıtladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Habertürk' te canlı yayınlanan "Bakış" programında gazeteci yazar Noyan Doğan'ın sorularını yanıtladı.

DASK Anadolu Buluşmaları Programı kapsamında Zorunlu Deprem Sigortası konusunda Erzurum'un konuşulduğu programa, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve DASK Genel Müdürü Selamet Yazıcı katıldı.

Erzurum'un coğrafi ve jeolojik yönden depremselliği çok fazla yaşayan, riskli bir bölgede bulunduğunu söyleyen Vali Altıparmak, bölgede ve ilde meydana gelen depremler sonunda kamu binalarının tek tek elden geçtiğini, okullarla birlikte risk analizleri yapılarak güçlendirilip, hasarlı binaların yenileriyle değiştirildiğini söyledi.

SİZİN HAZIR OLMANIZ YETMİYOR


Erzurum'un diğer bölgelere göre kıyas edildiğinde sadece deprem değil diğer afetlerle de devamlı karşı karşıya kaldığını belirten, Vali Altıparmak "Bundan dolayı ilimizde bulunan AFAD birliğindeki arkadaşlarımız devamlı deprem veya diğer afet olaylarına karşı hazırlık içindeler. Ama her ne kadar zihinde hazır olsanız da, fiiliyat gerçekleştiğinde, o panik anında düşündüklerinizi gerçekleştirme imkânınız olmuyor. Sizin hazır olmanız yetmiyor. İnsanlarında hazır olması gerekiyor" diye konuştu.

DEPREM SİGORTASI EKMEK SU GİBİ GEREKLİ

Millet olarak bizim farklı bir yanımız var diyen konuşan Vali Altıparmak, "deprem olduğu zaman kurtuluş mücadelesi yaşıyormuşuz gibi bir seferberlik yaşıyoruz. Tüm millet olarak neyimiz var neyimiz yok ihtiyacı olanlara sağlamaya çalışıyoruz. O anda herşey tamam, herşey yolunda diyoruz. Asla bir daha deprem olmayacakmış gibi rehavete kapılıyoruz. Herşey sonradan aklımıza geliyor. Bizim bir takım şeyleri zorlamamız lazım. Zorunlu olarak insanlardan nasıl vergiler alıyorsak, aynı şekilde hangi konut olursa olsun mutlaka zorunlu olarak sigortalatmamız lazım. Dask kapsamına girmeyenlere bile cüzi miktarlarda da olsa sigorta yaptırtarak, yaşanan afetler sonunda insanlarımıza en azından barınma konusunda yardımcı olmalıyız'' dedi.

BU SIRADAN, KEYFİ BİR SİGORTA OLAYI DEĞİL


Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Zorunlu Deprem Sigortası konusunda kendilerinin herhangi bir ceza uygulama imkanlarının kanunen bulunmadığını belirterek, ilk olarak sigorta kapsamına dahi girmeyen zayıf binaların elden çıkarılarak kentsel dönüşüm kapsamında veya farklı dönüşümlerle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.'' Bunu bir anda, eritmeniz mümkün değil. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olsun, hükümetimiz olsun çok ciddi anlamda destekler veriyor. DASK'la birlikte bu insanların zorlanması lazım. Gayri menkullerle ilgili hertürlü işte, devletle olan işlerde DASK varmı, sigortan varmı diye sormamız, bunu zorlamamız lazım. Bu sıradan keyfi bir sigorta olayı değil. Okullarda ilk eğitimden başlayarak, çocuklarımızı bilinçlendirerek bu çalışmaları yürütmemiz lazım'' diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.