Erzurum Haber Girişi : 23 Haziran 2020 13:30

''Deprem sırasında konuttaydım…''

''Deprem sırasında konuttaydım…''
Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Haziran’da Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremi konutta bulunduğu sırada hissettiğini anlattı. Vali Memiş, “AFAD ekibi çok erken müdahale etti. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5,8 büyüklüğündeki deprem Erzurum’da da hissedilmiş, Bingöl sınırındaki Çat ilçesinde nöbet kulübesinin yıkılmasıyla bir korucu hayatını kaybetmiş, bir korucu da yaralanmıştı. Ağır hasarların oluştuğu bölgede yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Okay Memiş, depremi konutta bulunduğu sırada hissettiğini, merkez üssünün Karlıova olduğunu öğrenince Çat Kaymakamını aradığını dile getirdi.



ÇOK ERKEN MÜDAHALE ETTİLER

Vali Memiş şunları söyledi. “Akşam saatleri konuttaydım, sallanmaya başladığımızda avizelere baktım. Hemen AFAD, 112’yi aradım. Haberlere merkez üssü Bingöl Karlıova olarak düşünce Çat kaymakamını aradım. Bütün muhtarları aramalarını istedim. Bölgede 70 küsur yerleşim noktamız var. Ben de gittim bölgeye. Bir korucumuz nöbet sırasında yıkılan kulenin enkazı altında kalmıştı. AFAD ekibi çok hızlı hareket etti, cenazeyi çıkarmışlardı.“



“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

“Başta İl Müdürümüz Selahattin Karslı Bey olmak üzere her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı rahat ettirmek için 3 gün uyumadılar. Zaten çok tecrübeli bir ekip ve Bingöl Karlıova’ya da ilk müdahaleyi yine onlar yaptılar. Elazığ depreminde de ön plandaydılar çok sayıda vatandaşımızı kurtardılar. Allah onlardan razı olsun.”



KONTEYNIR DAĞITACAĞIZ

300’e yakın konutta ağır hasarın tespit edildiği deprem bölgesinde 2 bin 800 çadır dağıtıldığını kaydeden Vali Okay Memiş, şunları söyledi. “Yaşanan depremin akşamında çadırlar kurulmaya başlanmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın talimatıyla hiç bir vatandaşımın ne çadır ne de iaşe ihtiyacı eksik kalmadı. Şimdi de yapılacak tespitlerle bölgedeki vatandaşlarımıza konteynır dağıtacağız onları çadıra mahkum etmeyeceğiz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafirrr 01 Ocak 1970 02:00

    Meral Akşenerin bankamatik memurları diyerek Afad kurumuna sarfettiği kin dolu sözleri unutmadık.Hatta onun sözlerinin etkisinde kalan bazı Erzurumlu vatandaşların vefasızlık yaparak,caddede trafikteyken AFAD ın kurum aracındaki çalışanlara ayni hakaret dolu sözlerini de unutamadık.Sayın valimize çok teşekkür ederim.Yıllarca kıymeti bilinmeyen ama hayati öneme sahip bu kurumu ön plana çıkardığı ve takdir ettiği için çok mutlu etti bizleri.Ben AFAD a yıllarını vermiş emekliliği yakın bir personelin çocuğu olarak başta babam Yusuf Albayrak olmak üzere tüm personele emeklerinden ötürü Türk milleti adına çok teşekkür ederim.

  • Muharrem palabıyık 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razı olsun