Erzurum Haber Girişi : 07 Eylül 2023 11:21

Depreme karşı en güvenli 21 ili açıkladı!

Depreme karşı en güvenli 21 ili açıkladı!
Ülkenin yıkıcı depremlere karşı en güvenilir 21 ilini sıralayan Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklamalarıyla Karadeniz Bölgesine dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından gözler her sarsıntıda deprem bilimcilerden gelecek açıklamalara çevriliyor. Ülkenin yıkıcı depremlere karşı en güvenilir 21 ilini sıralayan Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklamalarıyla Karadeniz Bölgesine dikkat çekiyor.

 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme karşı en güvenli 21 ilini açıkladı. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye'de yıkıcı depremlere karşı en güvenilir illeri açıkladı. 

 

 

Sosyal medya hesabından paylaştı

Ercan, yaptığı paylaşımda, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara." ifadelerini kullandı. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahir YİĞİT 07 Eylül 2023 12:20

    Dedeye demişlerki boynun eğri deve demişki nerem düzki.Erzurum birinci derece deprem kuşağı alanında yer almasına rağnen Allah aşkına şu Erzurum'daki çarpık yapılaşmaya bir bakın.Millet olarak en büyük depremleri yaşamamıza rağmen,halen daha aklımız başımıza gelmedi.Erzurum ve bütün ilçelerinde yapılan bütün binaların arasındaki mesafeler beş veya on metre civarında.Hiç bir belediye İmar kanununa uymuyor.Binalar hep iç içe mesafe yok boş alan yok.Buna rağmen çarpık yapılaşmaya belediyelerin desteğiyle devam edilmektedir.İnsanları düşünen yok,her düşünce rantın üzerine kurulmuş.Parası olan müteahhitler çarpık yapılaşmada resmen destekleniyor.Bu nasıl bir anlayıştır.Yazıklar olsun.Bizler bu ahvalden kurtulmadıktan sonra,depremlerde daha nice canlar can verecektir.Ey Belediyeler,Allah aşkına ibret alında çarpık kentleşmeye ve yapılaşmaya son verin.