Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Aralık 2011 13:28

Depremzede Ayşenur herkesi ağlattı

Depremzede Ayşenur herkesi ağlattı
Van`da meydana gelen deprem afetinde evleri yıkılan depremzedelerin misafir edildiği Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi`nde düzenlenen gecede, kendi yazdığı `Hey Gidi Van` şiirini okuyan ilköğretim 5. sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Ayşenur Bişer, hem ağladı
Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen deprem afetinde evleri yıkılan depremzedelerin misafir edildiği Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi`nde düzenlenen gecede, kendi yazdığı `Hey Gidi Van` şiirini okuyan ilköğretim 5. sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Ayşenur Bişer, hem ağladı hem de ağlattı.

Van`da 23 Ekim`de meydana gelen 7.2 ve 9 Kasım`da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan 595 depremzede, 18 Kasım günü otobüslerle Erzurum`a getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı`na ait Hizmetiçi Eğitim Merkezi`nde konuk edilmeye başlandı. Tüm ihtiyaçları valilik tarafından karşılanan depremzedeler için bir moral gecesi düzenlendi.

Erzurum`un yerel müzik gruplarının sahne aldığı moral gecesinde çocuklar, söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlendi. Gecede sahneye çıkan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Ayşenur Bişer ise kendi yazdığı `Hey Gidi Van` şiirini okudu. Ayşenur, Van`ı ve deprem sonrası yaşananları anlattığı şiirini okurken ağlamaya başladı.

Salonu dolduran depremzedeler de şiir okunurken hem ağladı hem de alkışlarla Ayşenur`a destek verdi. Depremzede Ayşenur Bişer`in, derste kaleme aldığı "Hey Gidi Van" şiiri şöyle:

"Hey gidi Van, sokak ortasında oturmuş Vanlıları bekliyorsun. Hey gidi Van, nasıl gittiyse Van, öyle gelecek Van. Hey gidi Van, kar yağıyor bir insanın ayak izi yok. Hey gidi Van, sokak ortasında oturmuş bekliyorsun. Hey gidi Van, kimsenin lambası yanmıyor. Hey gidi Van, karanlık, sessiz sokaklar. Hey gidi Van, kimse yok ki otursun sokakta. Hey gidi Van, cam evlere geçiyoruz, hayat durdu diyoruz ama hayat yine devam ediyor. Hey gidi Van, şimdi güzelsin ama sonra daha da güzel olacaksın. Hey gidi Van, geleyim senin yanına, yağmur, çamur, kar demeden okuyayım. Hey gidi Van, merak etme yine kar yağacak, insanların ayak izi olacak, lambalar yine yanacak. Hey gidi Van, sokaklar yanıyor, tüm Vanlılar konuşuyor, `benim güzel Van`ım` diyenlere kurban olayım. Hey gidi Van, senin verdiğin güzellikleri herkes biliyor. Ey gidi Van, o senin güzelliğin Van Gölü`nü saçıyor. Hey gidi Van, seni hep kalbimle seveceğim. Ey gidi Van, yağmur yağıyor, her yer çamur olmuş kimse yok ki süpürsün. Hey gidi Van, evlere geçemiyoruz, oturmuş çaresiz bekliyoruz. Ey gidi Van, biz ne yaptık ki Vanlılar koştu. Hey gidi Van, kar yağıyor, bir çocuk yok ki kardan adam yapsın."

VALİLİK DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Bilgisayar laboratuvarı, derslik, 300 kişilik kafeterya, kantin, berber, bilardo masaları bulunan Hizmetiçi Eğitim Merkezi`nde misafir edilen 187 erkek, 241 kadın, 167 çocuk için Valilik seferber oldu. Günlük ihtiyaçları karşılanan depremzedelerin 113 çocuğu ilköğretim, 44`ü liseye kaydedildi. Üniversiteye hazırlanan 21 genç dershanelere yerleştirilirken, depremzedelerin 25 küçük çocuğu için de merkezde ana sınıfı oluşturuldu.

24 çocuk için kreş kurulan eğitim merkezinde okula gidenler için etüt sınıfları hazırlandı. İl Sağlık Müdürlüğü`nün görevlendirdiği bir doktor 4 hemşirenin 24 saat görev yaptığı merkezde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü`nün görevlendirdiği psikologlar Pazartesi ve Cuma günleri psikolojik destek çalışması yapıyor.

Hafta sonları şehrin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği depremzedeler için tiyatro ve sinema gösterileri de yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından depremzede çocuklar için buz hokeyi ve buz pateni kursları düzenlenecek. Ayrıca, kadınlar için halk eğitim merkezi tarafından biçki-dikiş kursları açıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.