Spor Haber Girişi : 27 Ocak 2012 12:10

Depremzede memurdan Milli başarı

Depremzede memurdan Milli başarı
Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü personeli ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Adem Bozkır, Erzurum'da düzenlenen Kayak Şampiyonası Kuzey Alp Disiplini Atlama Kategorisi'n
Erzurum Ajans-Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü personeli ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Adem Bozkır, Erzurum'da düzenlenen Kayak Şampiyonası Kuzey Alp Disiplini Atlama Kategorisi'nde Türkiye ikincisi oldu.

23 Ekim günü yaşanan 7.2 şiddetindeki depremden sonra çadırda yaşamaya devam eden ve görevi nedeniyle depremden sonra sürekli çalışan Adem Bozkır, Türkiye Kayak Şampiyonası'nda büyük başarı göstererek İsviçre'de düzenlenecek Dünya Kayak Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Farklı spor branşlarındaki faaliyetleriyle de dikkatleri üzerine çeken Adem Bozkır, voleybolda antrenörlük sertifikası bulunuyor ve aynı zamanda voleybol liglerinde hakemlik yapıyor. Ayrıca yüzme ve masa tenisinde de lisanslı sporcu olan Adem Bozkır, bu branşlarla birlikte yürüttüğü kayakta da Milli Takım'daki yerini alıyor. Erzurum'daki kayak yarışmasında gümüş madalya kazanan Bozkır, Şubat ayında İsviçre'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'ndan da madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Her çocuk gibi kendisinin çocukluk yıllarında mahalle aralarında arkadaşlarıyla kızaklarla kaydığını dile getiren Bozkır, ancak kayaktaki bu başarısında lisedeki Beden Eğitim Öğretmeni Fahri Güldal'ın büyük emeğinin olduğunu söyledi. Türkiye Kayak Şampiyonası'nda Kuzey Alp Disiplin Atlama Kategorisi'nde 113 metre atlayarak Türkiye ikincisi olduğunu da hatırlatan Bozkır, "Van'da iki depremi yaşadım. Herkes gibi ben de bu depremlerden çok etkilendim. İş yoğunluğundan ve kar yağışı olmadığından dolayı
antrenmansız olarak Erzurum'a gittim. Yarışmadan önce 2 saatlik bir antrenman imkanı buldum. Buna rağmen aldığım dereceyi önemsiyorum. Bu başarıyı Şubat ayında İsviçre'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da dereceye girerek taçlandırmak istiyorum. Yıllardır dünya şampiyonasına katılma hayalim vardı. Şimdi bu imkanı yakaladım. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Geçen hafta Van'da etkili olan kar yağışından sonra kentteki kayak merkezi sezonu açtı. Memur olduğum için ancak hafta sonu gidip orada
şampiyonaya hazırlanıyorum. Amacım Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek yeni bir madalyayla dönerek Van'ın ve Türkiye'nin yeni umudu olmaktır" dedi.
Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Bozkır, aynı zamanda Basın İlan Kurumu Van Şubesi'nde ilan memuru olarak görev yapıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.