Spor Haber Girişi : 24 Şubat 2012 11:30

Depremzede Milli sporcu İsviçre'ye gidiyor

Depremzede Milli sporcu İsviçre'ye gidiyor
Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü personeli ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Adem Bozkır, İsviçre'de düzenlenecek Dünya Kayak Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'a git
Erzurum Ajans-Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü personeli ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Adem Bozkır, İsviçre'de düzenlenecek Dünya Kayak Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'a gitti.
Meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra çadırda yaşamaya başlayan Adem Bozkır, Erzurum'da düzenlenen Kayak Şampiyonası Kuzey Alp Disiplini Atlama Kategorisi'nde Türkiye ikinci olarak İsviçre'de düzenlenecek Dünya Kayak Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.
Deprem sonrası hafta sonları Abalı Kayak Tesislerinde şampiyonaya hazırlandığını belirten Bozkır, İsviçre'ye gitmeden önce diğer sporcularla birlikte İstanbul'da toplanacaklarını söyledi. Bozkır, ''Hocalarımızın nezaretinde 2 gün kampa girdikten sonra İsviçre'ye gideceğiz. 17 Ocak 2012 tarihinde Kayak Şampiyonası Kuzey Alp Disiplini Atlama Kategorisi'nde Türkiye ikincisi oldum. Hedefim İsviçre'de de bu başarıyı daha da yukarıya çekmek. Tabii ki o tarihten sonra özellikle hafta sonları kayak merkezinde
çalıştım. 27 Şubat'ta İsviçre'nin Davos kentinde Van'ı ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Dünya Kayak Şampiyonası'na katılacağım. Hazırlanmam çok verimli olmasa da inşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim. Özellikle Van'da bana desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hem onların yüzünü hem de ülkemin yüzünü güldüreceğim'' ifadelerini kullandı.
Milli Sporcu Ayhan Bozkır'a sponsor olan Mim Decorium Genel Koordinatörü Ayhan Alaca ise, "Ülkemizi ve bölgemizi Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek olan sporcumuz Adem Bozkır'a başarılar diliyoruz. İlimizden böyle bir milli sporcunun çıkması bizi gururlandırıyor. Biz de elimizden gelen desteği her şartta milli sporcumuza sağlamak gayretindeyiz. Yüzümüzü güldüren sonuçlarla dönmesini ve yeni başarılara imza atmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.