Erzurum Haber Girişi : 21 Ocak 2012 10:22

Depremzede öğrenciler karne savinci yaşadı

Depremzede öğrenciler karne savinci yaşadı
Van'da yaşanan deprem sonrası Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen 181 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karne sevinci yaşadı.
Erzurum Ajans-Van'da yaşanan deprem sonrası Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen 181 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karne sevinci yaşadı. Yarıyıl karnelerini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'nın elinden alan öğrenciler, karne sevincini şarkılar söyleyerek yaşadı.

İlk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline başladı. Karne alanlar arasında Van'daki 7.2'lik depremin ardından başka illere göçen ailelerin çocukları da vardı. Deprem sonrası aileleriyle birlikte kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı konutlar yapılana kadar Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen ana sınıfı öğrencileri ile kreşe giden Vanlı çocuklar, karnelerini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'nın elinden aldı.

Vali Yardımcısı Yamlı, deprem sonrası Vanlı 157 aile ve 633 depremzedenin Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde misafir edildiğini söyledi. Bu ailelerin çocuklarının Erzurum'da eğitimlerine devam ettiğini ifade eden Yamlı, "İlköğretime giden 114, liseye giden 44, anasınıfına giden 20 öğrencimiz var. Bunun yanında 3 de rehabilitasyon öğrencisi bulunuyor. Kreşimizde 30 çocuk bulunurken, çeşitli dershanelerde de 32 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor. Bunların yanında öğrencilerimizin ders çalışmaları için etüt
salonu ve bilgisayar eğitim salonumuz da var" dedi.

Yamlı, depremzede öğrenciler gibi velilerin de unutulmadığını söyleyerek, çeşitli etkinliklerle depremin etkisini üzerlerinden atmaları için destek sağlandığını belirtti. Konuşmasının ardından depremzede öğrencilerin karnelerini vererek sevinçlerini paylaşan Vali Yardımcısı Yamlı, öğrencilerin söylediği şarkılara da eşlik etti.
Depremzede öğretmenler de, kaldıkları Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde kendileri gibi depremzede olan minik öğrencilerin eğitimlerine yardımcı oluyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • şeyma 01 Ocak 1970 02:00

    bununla ilgili video ya nasıl ulaşabilirim