Eğitim Haber Girişi : 20 Mart 2012 14:50

Depremzededen ''kayıp bul projesi''

Depremzededen ''kayıp bul projesi''
Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden Erzincan'ın Üzümlü İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10/ A sınıfı öğrencisi 16 yaşındaki Aysel Ergin ve 3 arkadaşı, 'Kayıp bul' projesi gerçekleştirdi.
Erzurum Ajans-Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden Erzincan'ın Üzümlü İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10/ A sınıfı öğrencisi 16 yaşındaki Aysel Ergin ve 3 arkadaşı, 'Kayıp bul' projesi gerçekleştirdi. Projeyi tanıtan Aysel Ergin, "Eğer daha önceden böyle bir şey olsaydı, depremde enkaz altında kalanlara daha rahat ulaşılabilirdi" dedi.
TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik araştırma projeleri yarışması bölge sergisi bugün Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Sergide öğrenciler tarafından 90 hazırlanan proje sergilendi. Projeler arasında Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10/ A sınıfı öğrencisi 16 yaşındaki Aysel Ergin ve 3 arkadaşının, hazırladığı 'Kayıp bul'
projesi de yer aldı. Projeyi, Van'ın Erciş nüfusuna kayıtlı ve 2 yıldır Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde okuyan Aysel Ergin ve 3 arkadaşı gerçekleştirdi. Aysel Ergin, Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde teyze, hala ve bazı akrabalarını kaybettiğini belirterek, "Enkaz altındaki depremzedelere ulaşmak için uzun bir sopanın bir ucuna hareket eden varlıklara karşı duyarlılık gösteren sensör yerleştirdik, enkaz altında bir canlının hareket etmesi halinde sinyal alınıyor" diyerek projeyi tanıttı.
Çalışmalarını eldeki imkanlarla bir ay içinde hazırladıklarını ifade eden Aysel Ergin, "Eğer daha önceden böyle bir şey olsaydı, depremde enkaz altında kalanlara daha rahat ulaşılabilirdi. Projemizin geliştirildiğinde daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.