Erzurum Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 13:41

Depremzedeler için sahne aldılar

Depremzedeler için sahne aldılar
Depremde etkilenen okullara yardım toplamak amacıyla tiyatro oyunu sergileyen Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi yaz döneminde yine sahne aldı.

Depremde etkilenen okullara yardım toplamak amacıyla tiyatro oyunu sergileyen Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi yaz döneminde yine sahne aldı.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde "Çevreye Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi" çerçevesinde Aziziye Kaymakamlığı Adnan Menderes Anadolu Lisesi Sanat Tasarım ve Tiyatro Kulübü öğrencileri, deprem bölgesindeki okullar için bu kez Fransız Yazar Molière'in "CİMRİ" adlı oyunuyla sahneye çıktı.

 

Erzurum İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde Molière'in yazdığı, İsmail Demir'in yönettiği "CİMRİ" adlı oyun sahnelendi.

 

 

Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Yanık, "Günümüzde çoklu zeka kuramının ortaya koyduğu öğrenci merkezli, eğitimi önemseyen öğrencilerin, hayal etmelerine, düşünmelerine, araştırmalarına ayrıca düşündüklerini ve hayal ettiklerini dile getirmelerine olanak sağlayan sosyal etkinliklerin önemi yadsınamaz. Çünkü öğrencilerimiz çeşitli sanat dallarıyla ilgilenirken, estetik algılama yeteneklerini de geliştirmektedir.

 

Ayrıca, bir yandan düşünsel, öte yandan estetik açıdan gelişmelerini sağlayan tiyatro, başka yoldan da öğrencinin kişiliğini sağlam temeller üzerine kurmasında yardımcı olmaktadır. Sanatın amacı gündelik hayatın rutinlerinden ruhumuzu temizlemektir. Tüm bunların ışığında bizler okulumuzda Tiyatro, Resim ve Müzik atölyeleri açtık. Öğrencilerimiz ders dışı zamanlarda bu alanları etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Öğrencilerimiz sosyal yardımlaşma bilincinde çevreye ve topluma duyarlı, özgüveni  yüksek birer bireyler olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedirler. Böylelikle ülkemize düşünen, araştıran ve sorunlara çözüm bulabilen bireyleri kazandırma yolunda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Öte yandan "Bu projemizin amacı ise deprem bölgesindeki kardeş okullarımıza yardımcı olmaktı. Bizler okul olarak bu kapsamda ilk etapta Erzurum ve Kars'ta Anton Çehov’un "Vanya Dayı" adlı oyunu oynadık. Bugün de yine Erzurum'da Molière'in "Cimri" adlı oyununu oynayacağız ve toplanan bağışları deprem bölgesindeki çocuklara, kardeş okulumuza aktaracağız" dedi.

 

 

"Cimri" adlı oyunun yönetmeni İsmail Demir ise depremin tüm bölgeyi olumsuz yönde etkilendiğini dile getirerek, "İlk oyunumuzu Erzurum ve Kars'ta sahneledik ve bu gösterimlerde Okul Aile birliği hesabımıza belli bir miktar bağış toplandı. Bu oyunumuzda ise aynı şekilde devam edeceğimizi ön görüyorum. Ayrıca öğrencilerimizle çok yakında başta Malatya, Hatay olmak üzere çevre illerimizde turne gerçekleştireceğiz. Böyle bir projede olduğumuz için çok mutluyum. Ayrıca kısa sürede büyük bir özveriyle çalışan başta öğrenciler olmak üzere herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Oyunun Dramaturgi çalışmasını yapan Doğukan Türksoy'da projenin anlamlı olduğunu ve sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.