Spor Haber Girişi : 19 Temmuz 2018 23:30

Destinasyon Yönetim Organizasyonları kurulacak

Destinasyon Yönetim Organizasyonları kurulacak
Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi kapsamında adı geçen illeri kapsayan Destinasyon Yönetim Organizasyonu (DYO) kurulmasına yönelik proje imzalandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-TÜBİTAK’a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile Doğa Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi kapsamında adı geçen illeri kapsayan Destinasyon Yönetim Organizasyonu (DYO) kurulmasına yönelik proje imzalandı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kış turizmindeki rekabet gücünü artırmaya yönelik olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa Birliği’nin de desteğiyle iki yıl süreyle yürüttüğü ‘Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi, bundan sonraki süreçte DAP ve TÜSSİDE işbirliğinde devam edecek.



Her üç kayak merkezini uluslararası düzeyde rekabet edebilir seviyeye getirmek, tanıtım ve pazarlamada ortak strateji belirlemesini sağlamak adına oluşturulması planlanan Destinasyon Yönetim Organizasyonu (DYO) bu anlamda uzman bir ekibe sahip olan TÜSSİDE tarafından hazırlanacak. 

‘Tarihi İpek Yolu’ndan esinlenilerek ‘Ski Silk Road’ yani ‘Kayak İpek Yolu’ markasının oluşturulduğu proje daha da genişletilerek turizmin 12 aya yayılması ve mevcut potansiyelin uluslararası platformda tanıtılmasında önemli katkı sağlayacak. 



Yetkililer projenin son durumu hakkında şu bilgileri verdiler:

Söz konusu turizm merkezlerinin ise gerek kış ve gerekse yaz aylarında turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik bölgesel bir birlikteliğin ve ortak pazarlama/ gelişim stratejilerinin olmadığı ve yeteri kadar turist çekemedikleri görülmektedir. Bu sebeple Erzurum, Erzincan ve Kars illerinin bölgesel DYO çatısının ve işbirliğinin bölgesel paydaşlarla oluşturulması kritik önem taşımaktadır.



Proje kapsamında, kurulması planlanan DYO ile ilgili olarak yönetimsel çerçeve raporunun, tanıtım ve pazarlama stratejilerinin oluşturulması ve kurumsallaşma faaliyetlerinin yürütülmesi planlanmıştır. Bu doğrultuda öncelikli olarak yapılacak araştırma ve analizler ile bölgenin turizm potansiyeli belirlenecek, dünyadaki DYO örnekleri incelenecektir. Bu aşamanın ardından, ortaya çıkan potansiyelin en verimli şekilde değerlendirilmesine yönelik olarak bölgede tespit edilen turizm merkezlerinin tanıtım ve pazarlanma stratejileri belirlenecektir. Son olarak, Destinasyon Yönetim Organizasyonunun yapısı ve iş süreçlerinin belirlenmesine yönelik olarak kurumsallaşma faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Farklı iş paketlerinden oluşan bölgesel kalkınma odaklı projenin 13 ayda tamamlanması öngörülmektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.