Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Şubat 2014 12:56

Devlet tiyatroları anadolu turnesinde

Devlet tiyatroları anadolu turnesinde
Devlet Tiyatroları, 10-15 Şubat tarihleri arasında 12 ilde 7 farklı oyunla seyirci karşısına çıkacak.
Erzurumajans-Devlet Tiyatroları, 10-15 Şubat tarihleri arasında 12 ilde 7 farklı oyunla seyirci karşısına çıkacak. Tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde 28 temsil gerçekleştirecek.

Tiyatro kültürünün gelişmesini hedefleyen Devlet Tiyatroları, turne boyunca Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Çorum, Zonguldak, Denizli, Ordu, Aydın, Bolu, Giresun, Artvin ve Bulancak'ta oyunlar sahneleyecek. Turne programı çerçevesinde Ankara Devlet Tiyatrosu, Semih Sergen'in yazıp rejisörlüğünü yaptığı 'Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı' adlı oyunu 10 Şubat Pazartesi günü Giresun'da, Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği 'Nereye'yi 12 ve 13 Şubat tarihlerinde Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu sahnesinde, 14-15 Şubat tarihlerinde ise Malatya Sabancı Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyirciyle buluşturacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Galip Erdal'ın yönettiği 'Kızılırmak' 12 Şubat Çarşamba günü Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi'nde, 14-15 Şubat tarihlerinde de Denizli Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sahnelenecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu, Kemal Şerif Öztürk'ün yazdığı, T. Murat Demirbaş'ın yönettiği 'Kurtuluş'u 11-12 Şubat tarihlerinde Bolu'da ve 14-15 Şubat tarihlerinde de Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirciyle buluşturacak.

Konya Devlet Tiyatrosu, John Buchan'ın yazdığı, Patrick Barlow'un uyarladığı, Mehmet Ergen'in dilimize çevirdiği ve Nafiz Sami Gürcüali'nin yönettiği '39 Basamak'ı 11 Şubat Salı günü Artvin'de, 13 Şubat Perşembe günü Bulancak'ta ve 14-15 Şubat tarihlerinde Ordu Kültür Sanat Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde oynayacak. Ayrıca Slawomir Mrozek'in yazdığı, Zihni Küçümen'in dilimize çevirdiği ve Mustafa Uzman'ın yönettiği 'Sığıntılar'ı da 14 ve 15 Şubat tarihlerinde Çorum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde izleyicinin beğenisine sunacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu da Cengiz Toraman'ın yazdığı ve Levent Aras'ın yönettiği 'Anlatılan Senin Hikayendir' adlı oyunu 12-13 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, 14-15 Şubat'ta da Gaziantep Onat Kültür Sahnesi'nde seyirciyle buluşturacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.