Sağlık Haber Girişi : 05 Mayıs 2016 19:44

Dikkat romatizmam var!

Dikkat romatizmam var!
Erzurum Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği, Palandöken Belediyesi işbirliği ile romatizma hastaları ve hasta yakınlarıyla biraraya geldi.
Erzurumajans-Erzurum Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği, Palandöken Belediyesi işbirliği ile romatizma hastaları ve hasta yakınlarıyla biraraya geldi. 

Ülkemizde yaklaşık 750.000 Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit hastası olduğu tahmin ediliyor. Dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfusunun giderek artması ve yaşam tarzının değişmesi nedeniyle romatolojik hastalıklarının insanlara ve topluma yükü her geçen gün önemli bir şekilde artıyor. Buna ek olarak hastaların hastalık sebebiyle yaşadıkları kronik ağrılar, fiziksel ve sosyal hayatlarını olumsuz etkiliyor ve yaşam kalitelerini önemli ölçüde azaltıyor.

Romatolojik hastalıklarda erken tanının önemini vurgulamak, toplumda hastalık hakkında farkındalık yaratmak, hasta ve ailelerinin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Erzurum'da romatizma hastalarına yönelik önemli bir toplantı düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu Forum AVM Palandöken'de Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın katkıları ve global biyofarma şirketi AbbVie'nin koşulsuz desteği ile düzenlenen toplantıda romatizma hastaları ve aileleri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Erdal ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Alkan Melikoğlu ile bir araya geldi.

Romatolojik hastalıklar konusunda toplumsal bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, hastalara destek olmak ve hastalar ile hekimler arasında sinerji yaratmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Akın Erdal ve Prof. Dr. Meltem Alkan Melikoğlu romatizma hastalarının hastalığı yakından tanıyıp yaşam kalitelerini yükseltmesine destek olmak için "Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit Hastalık Yönetimi" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında romatizma hastaları ve yakınları hastalık süresince yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. Bu önemli toplantı hastalardan ve ailelerinden gelen soruların cevaplanması ile son buldu.

Erzurum Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği Hakkında
Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği 1996 yılında kurulmuştur. Halen 806 üyesi bulunan dernek, üyelerinin mesleki özlük haklarını korumak ve geliştirmek, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) alanında araştırma, yenilik ve yayınları takip ederek mesleki birikimlerini kamu yararına olacak şekilde ülke çapında yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

AbbVie Hakkında

2013'te Abbott'tan ayrılarak kurulan AbbVie, araştırmaya dayalı global bir biyofarma şirketidir. Şirketin misyonu uzmanlığını, işine adanmış çalışanlarını ve yenilikçiliğe yönelik benzersiz yaklaşımını kullanarak dünyanın en ciddi ve karmaşık bazı hastalıklarına yönelik ileri tedaviler geliştirmek ve tıbbın hizmetine sunmaktır. Tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı Pharmacyclics dahil olmak üzere AbbVie dünya genelinde yaklaşık 28,000 çalışanı ile 170'ten fazla ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.