Türkiye Haber Girişi : 06 Nisan 2022 22:21

Diyanet şikâyet etti; RTÜK, Halk TV, Tele1 ve KRT'ye ceza verdi

Diyanet şikâyet etti; RTÜK, Halk TV, Tele1 ve KRT'ye ceza verdi
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Halk TV, Tele1 ve KRT'yi Erzurum'da bulunan Kuran Kursu'ndaki çocuk istismarını haberleştirdikleri için şikayet ettiğini belirterek, RTÜK'ün kanallara para cezası verdiğini duyurdu.

ERZURUM AJANS / RTÜK Üyesi Konuralp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyanet'in şikayetinde kurumun küçük düşürüldüğü ve aşağılandığını iddia ettiğini ifade etti.

 

RTÜK'ün de şikayet üzerine oy çokluğuyla yayın yasağı ihlali gerekçesiyle kuruluşlara para cezası verdiğini açıkladı.

 

Konuralp'in konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

 

"Diyanet, Kur’an Kursu’ndaki istismarı gündeme getiren KRT ve HalkTV’yi “Diyanet’in küçük düşürüldüğü, aşağılandığı ve yayın yasağı ihlali” gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti. RTÜK, oy çokluğuyla ve yayın yasağı ihlali gerekçesiyle kuruluşlara para cezası verdi.

 

Verilen cezalara atfen vurgularım ki Diyanet yöneticileri Erzurum’da yaşanan istismardaki sorumluluklarının üstünü, basın özgürlüğünün sınırlarını daraltmaya çalışarak ve yargı kararlarının arkasına sığınarak örtemez.

 

Not: Para cezasıyla yetinilmesi de RTÜK’e övgüyü gerektirmiyor.
Öte yandan RTÜK, TELE1’e de benzer yayınları nedeniyle para cezası yaptırımı uyguladı. Tüm bu yaptırımlar hakikatlerin ortaya çıkışını engelleyemez. Kamuoyunun bilgisine." Kaynak: T24

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gurbetteki çırçırlı 09 Nisan 2022 01:29

    Yavrularımıza yapılanlara değilde yayınlara ceza mantığını anlayan varmı ?