Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 14:25

Diyarbakır'dan Erzurum'a 'Anadoluyuz biz' köprüsü

Diyarbakır'dan Erzurum'a 'Anadoluyuz biz' köprüsü
GSB'nin 'Anadoluyuz Biz' projesiyle Erzurum'un konuğu Diyarbakırlı kız öğrenciler oldu. Davul-zurna ve bar gösterileriyle karşılanan gençler kentin tarihi ve kültürler yerlerini gezerek Dadaşlar diyarını tanıma şansı bulacak.

GSB’nin ‘Anadoluyuz Biz’ projesiyle Erzurum’un konuğu Diyarbakırlı kız öğrenciler oldu. Davul-zurna ve bar gösterileriyle karşılanan gençler kentin tarihi ve kültürler yerlerini gezerek Dadaşlar diyarını tanıma şansı bulacak.

 


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapsamında Erzurum, Diyarbakırlı kız öğrencileri konuk ediyor.

 


Diyarbakır kafilesini Dadaşlar diyarında GSİM Eğitim Şube Müdürü Güngör Şenses ile yetkililer çiçeklerle karşıladı. Gençlik liderleri kız öğrencilere çikolata ikram ederken, Palandöken Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi bar gösterisi yaptı. Diyarbakırlı gençler, 5 gün boyunca Erzurum’un konuğu olacak. Gençler, kentin tarihi ve kültürel yerleri ile turizm alanlarını gezerek Erzurum’u tanıma fırsatı bulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Erzurum’un konuğu olan Diyarbakırlı öğrenciler, protokol ziyaretleri de gerçekleştirecek. Öğrenciler, tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra buz tesislerinde curling ve buz pateni yapma fırsatı da bulacak.

 


Bakan Bak’a teşekkür ettiler


Ülkemizin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyi ile var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, farklı illerde yaşayan öğrencilerimizin daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapsamında Erzurum’u gezen Diyarbakırlı öğrenciler, Dadaşlar diyarına hayran kaldı.
Gençler Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak’a destekleri için teşekkür ederek, “Bakanımız sayesinde gezmediğimiz, görmediğimiz yerleri görüyoruz” şeklinde konuştular.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Güngör Şenses, ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapmasında Diyarbakır’dan gelen öğrencileri Kurtuluş savaşının meşalesinin fitilinin ateşlendiği kadim kent Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.