Ekonomi Haber Girişi : 16 Kasım 2022 15:31

Doğalgaz faturasındaki %18 KDV %1'e indirilsin!

Doğalgaz faturasındaki %18 KDV %1'e indirilsin!
Doğalgaza son bir yılda yüzde yüzün üzerinde gelen zamlardan sonra vatandaşlar sanal ortamda kampanya başlattı, Change.org sitesinde yer alan kampanyaya imza yağmaya başladı.

Son bir yıl içinde doğalgaza yapılan zamlar faturaları kabarttı. Nüfusun önemli bir bölümünün doğalgaz kullandığı Erzurum'da da ilk faturalar abonelere gelmeye başladı. 

 

Geçen yıldan bu yuna yüzde 100'ün üzerinde zam gören doğalgazda uygulanan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesi için kampanya başlatıldı. Gündemde yer alan konularla ilgili bir çok kampanyanın yürütüldüğü change.org'ta yürütülen kampanyaya ilk günden imza yağmaya başladı. 

 

 

Kampanyanın tanıtımında şu ifadelere yer verildi. 

 

"Doğal gaz bir lüks tüketim değildir; ısınmak, yemek yapmak için ihtiyaçtır. Birçok aile, bu yüksek doğalgaz zamlarından ötürü kışı nasıl geçireceğini düşünüyor. Yardım paketleri yerine, doğalgaz vergisi indirilirse tüm kullanıcılara katkısı daha fazla olur. Doğalgaza uygulanan %18 KDV’nin %1’ düşürülmesini talep ediyoruz.

 

Son bir yılda doğalgaza %164,25 oranında zam yapıldı*. Yani 1 Eylül 2021’de 200 lira olan doğalgaz faturası bu sene eylül ayında 585 lira oldu. Kara kış kapıya dayandı. Bu tutarlar daha da artacak. Zaten birçok aile, bu faturaları ödeyemezken bu kış daha da sert geçecek.

 

Birçok hane, doğalgaz faturalarını ödeyemez hale geldi. Bakanlıktan gelen verilerine göre, bir yılda, doğalgazı kesilen abone sayısı 49 bin 589. Yasal takip başlatılan abone sayısı 112 bin 180. 112 bin hane, doğalgaz faturasından dolayı yasal takipte. Buna bir son vermek için KDV oranını %1’e düşürün. Bu kış, bir nebze olsun rahat geçsin, aileler çoluk çocuk rahatça ısınabilsinler. Toplu olarak bunu gündeme getirmenin etkili olacağını düşünüyorum. Desteğinizi bekliyorum." HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Korkudan kombiyi yakamayan erzurumlu 17 Kasım 2022 22:19

    Ibrahim Aydemir bu şehirin vekili herseye cikip bir gensoru veya sacma sapan alakasiz seyler anlatiyorsun hadi ciddi bir mesele getir gundeme.Yoksa Naci Cinisli vekilmi getirsin dile.

  • John snow 17 Kasım 2022 00:39

    15 gündür sadece akşamları idarede yaktık 1000tl fatura geldi,????