Doğalgazda derde deva olmayan indirim!

Doğalgaz tüketiminde dışa bağlı ülkemizde yerli doğalgazın bulunması elbette güzel. Maksat onu görmezden gelmek değil. Rezevi ne olursa olsun sevindirici bir gelişme.

 

Konumuz seçime beş kala yapılan doğalgaz indirimini irdelemek. Seçime beş kala mutfakta tüketilen doğalgazda 25 metre küpe kadar bir yıl süreyle günlük 5 TL. gibi devasa bir indirim olacak. Çok güzel ve takdir edilecek bir indirim. Ne diyelim? Kombilerin sönmeye yüz tuttuğu Mayıs ayında ise konutlarda bir ay ile sınırlı doğalgaz bedava olacak. Vallahi çok hem de çok alkışlanacak bir sadaka. Dilenciler bile bu bahşişe güler.

 

Erzurum'da  Kasım - Aralık ve Ocak aylarında söylemesi ayıp olmasın ama 6500 TL civarında doğalgaz ücreti ödedik. Bir aylık süreli bedava doğalgaz neden kışın bu soğuk aylarında değil de, kombilerin söndüğü Mayıs ayında?

 

Mayıs ayında bir aylık doğalgaz bedava olsa ne yazar, olmasa ne yazar? Zaten Mayıs ayında konutlarda kombiler yakılmayacak ve parasal bir ödeme de olmayacak. Kaldı ki bu indirimde fakir fukara değil, zenginler de istifade edecek. Necip Fazıl'ın bir vakitler tepe tepe kullandığınız ironik ifadesiyle "Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa"

 

Bu derde deva olmayan küçük indirim bir daha seçilememe telâşı ve endişesi duymanın sonucu olsa gerek sanırım. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet tekin 26 Mayıs 2023 20:10

    fevzi hocam yerden göye kadar haklısınız. erzurumda kaloriferler haziran gelmiş hala yakıyoruz. buna can da dayanmaz maaşta. adanalıya da 25 m3 bedava erzurumluyada. ama erzurumlu ısınmak içöin kullanıyor keyfinden değil. yakmasa hasta olacak üşüyecek. yani yapacağınız şey biraz adaletli olmalı. 25 m3 lük indirim herkese değil gerçketen ihityacı olanlara verilmelitdi.

  • cahit akarsu 23 Mayıs 2023 20:16

    fevzi budak önce kendini sorgulasın bu memleketin ekmegini yiyiy hain düşünmenın bir anlamı yok fevzi bey önce kendini yargılasın milli egitim müdürü nasıl oldu bu memlekette hangfi daire amiri hakkıyla geldi anlamış degilim ben burda a parti b parti olarak yorum yapmıyom bu memleketin kaderi hangi daire amiri erzurumda adaletlı bir iş yaptı ben bilmiyom bilen varsa yazsın hep atalana kadar hep seçilene kadar allah inşallah soracaktır

  • halisdemir 19 Mayıs 2023 19:30

    arkadaşlar doğalgazın dünyada bir fiyatı var ve bu se m3 ü 10 dolardan 2 dolara düştü yani % 80 ucuzladı ama ülkemizde normal ucuzluk yerine bedava denilerek 1 ay veridi sonraki aylarda ise 25 m3 lük bir bedava yapıldı. Yani sanki bir lutuf yapıldı ama hayır. biz minnet istemiyoruz tüm düntada ucuzladı bize de ucuzluk yansıtılsınkimsenin babasının hayrına bedava demek hakkı yoktur. % 80 indirim yapılmadığı sürece vatandaş kazıklanıyor demektir. Ve trilyon sahibi milyarderlerin ddoğalgazını niye ödüyorsunuz böyl bir ahmakalık vardmmı dır dünyada. sabancının koçun doğalgazı bir vatandaşın evinde yaktığı dogalgazın belkide 20 misli ama ona da bedava. böyle bir adaletsizliği kurt yapmaz kuzulara şah olsa.

  • sinan 09 Mayıs 2023 15:16

    Tekrar seçilirse, seçimden sonra bir yüzde 70, peşine 2 tanede yüzde 50 şer zaman yapar. Sen sağ ben selamet. Ahan da size 25 metreküp bedava. Siz fiyatların bir yıl boyunca bu şekilde kalacağını mı sanıyorsunuz? Mesela önce 50 metre küp bedava dese sonra 4 kere yüzde 60 zam yapsa. İtiraz eden çıkar mı ?

  • Mahir YİĞİT 02 Mayıs 2023 15:50

    Ak Parti döneminde her ne yatırım yapılırsa yapılsın Fevzi Budak Hocanın nazarında hiçbir hükmü yoktur.Doğalgazı tamamen bedava verseler dahi Ak Partiyi ve Hükümeti eleştirmeye devam edeceklerdir.Acaba ben bir vatandaş olarak merak ediyorum,Fevzi Budak'ın yetiştirdiği veya yetiştirilmesine vesile olduğu bir bilim adamı varmı.Bu bilim adamalrının isimlerini yazar ise çok memnun oluruz.Herşeye muhalefet yapmak kolay.Ancak eleştirenler için diyorum siz bu memleket için hangi eseri bıraktınız ve eserlerinizde kaç kişi çalışıyor.

  • Ömer 26 Nisan 2023 20:20

    Doğalgazın bulunması önemli bu milli bir meseledir . Partiler üstüdür . Yok Putin mi bedava verdi gibi sözler son derece yanlış . Gelelim bedava meselesine , okkalı bir indirim olsa daha iyi olurdu o da ileriki senelerde olur inşallah .

  • Vedat Karataş 24 Nisan 2023 19:37

    Czcz hangi olağanüstü işi yapıyorsunki zam istiyorsun. Adını açıkça yazamayacak yureksizler tek kuruş haketmezler. Gizlenip yorum yapmak kolay. Bu kenar mahalle bürokrat eskisine gelince o ömrü boyunca eyyamcılık yapmayı adamlık yapmak sandı

  • İnsaf Sahibi 24 Nisan 2023 14:35

    Sırf muhalefet olsun diye yazdığınız yazıyı vicdan sahibi insanların insafına bırakıyorum. Aynı döneme denk gelen Altay tankı Gökbey ve daha nicelerine de sayfanızda yer vermenizi umuyorum. Bakalım bunlar ne kulp bulacaksınız.

  • FEYZİ 24 Nisan 2023 11:44

    Olumlu bir şeye de sevin be hocam. Her şeyi eleştirmek hoş değil. Eğriye eğri diyelim doğruya da doğru demesini bilelim yahu.

  • CEMAL 24 Nisan 2023 10:35

    canı gönülden gurur duymak lazım ilk önce bir araştırma yapta öyle konuşun sayın fevzi budak doğalgaz 100 yıldır yapılan ambargolara rağmen TÜRKİYE bulup cıkardı. zamanla dahada cok bulup halkının daha ucuz kullanımına sebep olacak doğalgaz ihraç edip TÜRKİYENİN daha cok güçlenmesine neden olacak, ama sen eleştir ben eleştireyim eskiden yaşandığı gibi üstüne beton dök kapat gitsin sen geçmişi daha iy bilirsin sayın yazar

  • Czcz 23 Nisan 2023 17:06

    Fakirlik muamelesi yapilip bedava yapılması hoş değil benim maaşımı iyilestir bende çatı çatır odeyeyim.

  • Vedat Karataş 23 Nisan 2023 11:30

    Belliki seninde zoran getmiş

  • Ömer 23 Nisan 2023 00:45

    Elbette doğalgaz yüksek halkı zorluyor . Ama günlük 5 lira ayda yüzelli lira eder . Akmasa bile damlar derler . Zaten yazın yüzelli ikiyüz geliyor o da fazla ama bir yıl bedava sayılır . Yakıt hariç tabi . Daha çok indirim yapılmalı . Bulunan doğalgaz muazzam tesis ve teknoloji gerektiriyor yabancılar bize ne petrol bulur ne de gaz . İnşallah daha çok bulunup çıkarılacak . Bunu küçümseyip bir de Putin? mi bedava verdi demek muhalefete yakışıyor mu ? Bu çocuk oyuncağı mı ? Bu iş masaya kumar , noter deyip hakareti yaptıktan iki gün sonra hiçbir şey olmamış gibi masaya dönmeye benzemez . Böyle mi ülke yönetecekler .

  • Dadaş 22 Nisan 2023 23:39

    Size Paralı verse yaranamaz bedava verse yaranamaz sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.. herşeye muhalefet olacak birşey buluyorsunuz....el insaf ...