Siyaset Haber Girişi : 19 Nisan 2021 17:46

Doğalgazı da üniversiteyi de sordu ama...

Doğalgazı da üniversiteyi de sordu ama...
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, doğalgaz ve Atatürk Üniversitesi'yle ilgili verdiği soru önergelerine gelen cevapları sosyal medya hesaplarından duyurdu. Cinisli, ''Güya cevap verilmiş, anlamsız ve içeriksiz'' dedi.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin, doğalgaz fiyatlarının hangi formülle hesaplandığıyla ilgili verdiği soru önergesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı cevap verdi. Bakanlık, “ticari gizlilik” diyerek, maliyetlere ilişkin bilgilerin paylaşılmasının mümkün olmadığını bildirerek, konuyla ilgili 6 soruya cevap vermedi.

 

Milletvekili Cinisli ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın başlattığı ‘YÖK Anadolu Projesi’ kapsamında Atatürk Üniversitesi’nin neden kıdemli üniversiteler arasına alınmadığını sordu.  

 

YÖK şu cevabı verdi: Projenin yürütülmesinden ve izlenmesinden sorumlu olan Koordinasyon Kurulu, Kıdemli Üniversiteleri, araştırma üniversiteleri programında yer alan üniversiteler arasından seçmiş olup Erzurum Atatürk Üniversitesi, araştırma üniversiteleri arasında yer almamaktadır.

 

Hem Bakanlık hem de YÖK’ten gelen cevapları sosyal medya hesaplarından paylaşan İYİ Partili Cinisli, ”Atatürk Üniversitesi’nin neden ‘kıdemli’ üniversite olmadığını ve ithal doğalgaz fiyatlarının hangi formülle hesaplandığı ile ilgili soru önergelerime bakanlıklardan anlamsız ve içeriksiz ‘cevaplar’ geldi. Güya cevap vermişler” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.