Türkiye Düzenleme Tarihi : 29 Mart 2023 13:20 Haber Girişi : 29 Mart 2023 02:51

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli rüzgara hazır olun!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli rüzgara hazır olun!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Türkiye'de yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girildiğini bildirdi.

Tekin, “Zirai don olayına karşı çiftçilerimizi uyarmak isteriz. Yağmur ve sağanak şeklinde olan yağışlarda sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara, buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunmalı. Yine çığ riski ve toz taşınımına karşı dikkatli olunmasını isteriz” dedi. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiğini kaydetti. Yarın ülke genelinde yağışların görüleceğini ifade eden Tekin, “Hava sıcaklığı ise yeni gelen sistemle birlikte ülke genelinde 8 ila 15 derece azalacak. Bu da yağışın cinsinin genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde bize yüzünü gösterecek. Yarına baktığımızda Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz’in iç kesimleri, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışları göreceğiz” diye konuştu.

 

“Özellikle doğu kesimlerde rüzgarın zamanla saatte hızı 100 kilometreyi geçebilir”


Fırtınaya karşı tedbirli olunması gerektiğine dikkati çeken Tekin, şöyle devam etti:


“Özellikle yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağışlar kuvvetli olacak. Kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerdeyse kuvvetli kar şeklinde kendini gösterecek. Bu yeni gelen sistemle birlikte batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerdeyse güneyli yönlerden rüzgar fırtına şeklinde esecek. Yine fırtınaya karşı tedbirli olunmalı. Özellikle doğu kesimlerde rüzgarın zamanla saatte hızı 100 kilometreyi geçebilir." İHA 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.