Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2022 10:51

Doğu Anadolu'da hava durumu!

Doğu Anadolu'da hava durumu!
Meteoroloji bölgede buz ve don olayının görüleceğini bildirdi. 

ERZURUM AJANS - Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkisini sürdürmeye devam ediyor.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, Mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

 

Kuvvetli Rüzgar uyarısı


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü rüzgarın, sabah saatlerinde Erzincan ve çevresinde, kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunmaasına karşı uyarı da bulundu. 

 

Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan’da 5, Bayburt ve Erzurum’da 9, Ardahan’da 8 derece olarak kaydedildi.


Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise; Erzincan’da 5, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Bayburt’ta 2, Ardahan’da 4 derece olması öngörülüyor.


Kar bekleniyor


Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın 5 günlük hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre bölge bugün Bayburt ve Ardahan'da kar yağışı hâkim olacak. Salı günü ise Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan kar yağışı hâkim olacak.


Kayak merkezlerinde kar kalınlığı 


Kayak merkezlerindeki kar kalınlığı ise Palandöken'de 105, Ergan'da 45, Sarıkamış'ta 33 santimetre olarak kaydedildi. İHA 

 

Erzurum Haberleri...

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.