Bölge Haber Girişi : 22 Şubat 2022 10:43

Doğu Anadolu'da hava durumu

Doğu Anadolu'da hava durumu
Meteoroloji, kar örtüsünün bulunduğu dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları konusunda uyardı

ERZURUM AJANS - Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Bayburt, Ağrı ve Kars çevrelerin aralıklı kar yağışlı, Erzincan Karla karışık yağmurlu, Iğdır yağmurlu, Ardahan’ın ise çok bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor.

 

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görülecek. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr, güney ve güney batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.


“Çığ uyarısı”


Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 

“Buzlanma ve don uyarısı”
 

Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayının etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum 7, Erzincan 2, Bayburt 3, Ardahan 10 derece olarak ölçüldü. 


Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Erzincan'da 1, Ardahan'da 15, Bayburt'ta 7 olması öngörülüyor.

 

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları; Palandöken Kayak Merkezi 134, Ergan Kayak Merkezi 88 olarak kaydedildi.


Erzurum Haberleri...

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.