Eğitim Haber Girişi : 04 Nisan 2016 18:49

Doğu Anadolu Gözlemevi'nde 2. Perde

Doğu Anadolu Gözlemevi'nde 2. Perde
Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi kapsamında ve DAG Projesi ekibinin DAG'ın 2. aşaması olan "DAG-ODA: Odak Düzlemi Aygıtları"
Erzurumajans-Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi kapsamında ve DAG Projesi ekibinin DAG'ın 2. aşaması olan "DAG-ODA: Odak Düzlemi Aygıtları" ile ilgili Kalkınma Bakanlığı'na Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde, Atatürk Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi olarak ayrı ayrı sunduğu projeler (DAG-ODA Projeleri), yaklaşık 39 milyon TL'lik bölümü Atatürk Üniversitesi'ne ait olmak üzere, diğer üniversitelerin bütçeleriyle birlikte toplamda yaklaşık 54 milyon TL ile desteklenerek kabul edildi.

2019 yılı sonlarında tamamlanması planlanan DAG ve DAG-ODA Projeleri sayesinde; DAG tamamı kendine ait teleskop ve aygıtlarıyla, ilk ışığını alacaklarını ve gözlemlerine başlayacaklarının altını çizen Proje yürütücüsü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, "Desteklerinden ötürü başta Kalkınma Bakanlığı olmak üzere, Atatürk Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörlerine şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.