Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Doğu Anadolu`da kar yağışı başladı

Doğu Anadolu`da kar yağışı başladı
Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan karla karışık yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Erzurum Ajans-Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır`da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor.

Kars`ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı düştü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 2 santimetre, Bayraktepe Kayak Merkezi`nde 4 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve soğuk hava, besicilerini de olumsuz etkiledi. Meralar beyaz örtüyle kaplanırken, hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı görüldü. Kurbanlık hayvan satanlar da soğuk havanın satışları olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Yetkililer, bölgede yüksek kesimlerde kar, kent merkezlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının etkisinin hafta sonuna kadar sürdüreceğini bildirdi.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum`da eksi 1, Kars ve Ardahan`da 0, Ağrı`da 2 ve Iğdır`da 7 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan`da 6, Erzurum`da 7, Kars`ta 8, Ağrı`da 9 ve Iğdır`da 16 derece olması tahmin ediliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.