Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2011 14:22

Doğu Anadolu'nun tek FİFA belgeli stadı!..

Doğu Anadolu'nun tek FİFA belgeli stadı!..
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaklaşık 5 ay önce yapımına başlanan stadyum, FIFA teknik elemanları tarafından yapılan kontrollerin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde yaklaşık 5 ay önce yapımına başlanan stadyum, FIFA teknik elemanları tarafından yapılan kontrollerin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredildi.

Oltu'da yaklaşık 5 ay önce inşaatına başlanan 700 kişi kapasiteli şehir stadı testten geçti. İtalya'nın Milano kentinden gelen FIFA teknik elemanı Davide Giorgini ve görevli teknisyen tarafından sahanın 6 noktasından test edilen stat, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi Kürşat Lütfü Karakaya'ya teslim edildi. Doğu Anadolu'daki FIFA belgesi 'Star1' ve 'Star2'ye sahip ilk sahanın Oltu'da yapıldığını belirten Karakaya, sahanın halka açık olacağını söyledi. Oltu 25 Martspor

Kulübü'nün iyi bir tesis kazandığını kaydeden Karakaya, "Sahanın yapımında desteklerini esirgemeyen Gençlik Spor Genel Müdürü ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.