Bölge Haber Girişi : 13 Aralık 2021 12:09

Doğu buz tuttu!

Doğu buz tuttu!
Doğu kesimler de şiddetli ayaz ve düşük sıcaklıklar kırağı oluşumuna ve buzlanmaya zemin hazırladı.

ERZURUM AJANS - Türkiye genelinde soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. 


Ardahan’da etkili olan dondurucu hava, hayatı olumsuz etkilerken, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 26,1 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

 

 

 

 

Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar buz pistine döndü. Nehir, baraj, göl, çeşme ve dereler buz tutarken çatılarda sarkıtlar oluştu, ağaçlarda ise kırağı oluştu. Kuru ayazın yaşandığı kentte kapıların kilitleri de buz tuttu.

 

 


Buzlanmaya karşı battaniye önlemi


Erzincan’da gece üzeri kapatılmayan araç ve motosikletlerin sabah saatlerinde yüzeyi tamamen buzlanmış hale geliyor. Kış aylarının çetin geçtiği Erzincan’da yaşayan bazı motosiklet ve otomobil sürücüleri ise soğuğa karşı battaniye ile önlem alarak araçların kaportalarına zarar gelmemesi adına tedbir alıyor.

 

 

 

 

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesi genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyardı.
Yapılan son değerlendirmeye göre sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgâr genellikle güney ve güneydoğu yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

 

 

 

 

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Ardahan’ın Göle ilçesinde 0 derece, en yüksek sıcaklıkta Erzurum’un Uzundere, İspir ilçesinde ve Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 derece olarak ölçüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.