Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2013 14:18

Doğu donuyor

Doğu donuyor
Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini artırırken bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 26 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini artırırken bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 26 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 26, Kars'ta 22, Ağrı'da 21, Erzurum'da 18, Erzincan'da 8, Iğdır'da ise 6 derece oldu.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta sıfırın altında 6, Erzurum ve Ardahan'da sıfırın altında 5, Ağrı'da sıfırın altında 3, Erzincan'da 5, Iğdır'da 6 derece olması bekleniyor.
Aşırı soğuklar nedeniyle Erzurum kent merkezinde cadde ve sokaklar buz tuttu. Soğuk hava vatandaşları olumsuz yönde etkilerken belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.