Erzurum Haber Girişi : 13 Aralık 2021 13:11

Doğu Ekspresi'nde tek kişilik bilet lüks butik otel fiyatına!

Doğu Ekspresi'nde tek kişilik bilet lüks butik otel fiyatına!
Dünya'nın trenle seyahat edilecek en iyi ilk dört rotası arasında yer alan ve Ankara-Kars arasında işleyen Turistik Doğu Ekspresi, iki gün sonra 15 Aralık'ta yeniden seferlerine başlamaya hazırlanırken, satışa açılan biletlerin fiyatları ise cep yakıyor.

ERZURUM AJANS - Ankara’dan (Çarşamba ve Cuma Günleri) saat 15.55’te, Kars’tan (Cuma ve Pazar Günleri) 22.20’de hareket edecek olan Ankara-Kars hattındaki ilk turistik Doğu Ekspresi’nde tek kişilik seyahat etmenin bedeli 1300 TL olarak belirlendi.

 

TCDD’nin e-bilet sayfasından satışa çıkan 1300 TL’lik tek kişilik bilet, iki kişilik seyahat etmek istendiğinde kişi başı 650 TL’ye inmiş oluyor.

 

 

TEKELLEŞMENİN ETKİSİ

 

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk bilet fiyatları bir odada tek kişi seyahat edilmesi durumunda 400 TL, 1 odada iki kişi seyahat edilmesi durumda ise kişi başı 250 TL olarak duyurulmuştu. Ancak tekelleşme ve ihale sistemindeki açıklar serbest piyasa koşulları ile birleşince nostaljik tren turları lüks tur sınıfına geçti.

 

18 Kasım 2021 tarihinde TCDD tarafından yapılan duyuru ile turizm acentelerinden alınan vagon talepleri doğrultusunda birçok odanın satışının da çoktan yapıldığını söylemek mümkün.

 

Asgari ücretin 2 bin 825 TL olduğu bir ülkede, özel banyosu ve tuvaleti olmayan bir odadaki tren yolculuğuna nasıl lüks butik otel fiyatı koyabilirsiniz?

 

Durum böyle olunca sosyal medya kullanıcıları tarafından da eleştiriler gecikmedi. Özellikle ünlü gezgin ve nereyekacsak.com’un Kurucusu olan Orçun Dalarslan, instagram hesabı üzerinden durumu anlatan bir paylaşım gerçekleştirdi. Dalarslan, yaptığı paylaşımda şu eleştirilerde bulundu:

 

  • “Asgari ücretin 2 bin 825 TL olduğu bir ülkede, özel banyosu ve tuvaleti olmayan bir odadaki tren yolculuğuna nasıl lüks butik otel fiyatı koyabilirsiniz?
  • Öğrencilerin en büyük keyiflerinden biriydi bu tren. Şimdi bu paraya nasıl binsinler? Haberlere aldanıp da 2 kişilik oda 500 TL dediğimde bile yorumlara “çok pahalı” yazan öğrenci kardeşlerimiz bu parayı nasıl versinler?
  • Şunu da belirtmek istiyorum. Turistik Doğu Ekspresi çıkana kadar Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi’nde yataklı vagon ücretleri aynıydı.
  • Şu anda Van Gölü Ekspresi’nde 2 kişilik oda fiyatı 335 TL. Turistik Van Gölü Ekspresi’nde ise 1300 TL. Gerçekten çıldırmamak mümkün değil.
  • İlla pahalı bir Turistik Doğu Ekspresi yapmak istiyorsanız yine yapın. Ama normal Doğu Ekspresi’nden yataklı vagonları kaldırmayın. En az 2 yataklı vagonu tekrar eskisi gibi normal fiyatından Doğu Ekspresi’ne ekleyin.” KAYNAK: www.turizmgunlugu.com 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.