Bölge Haber Girişi : 08 Temmuz 2015 21:30

Doğubayazıt ışıldayacak

Doğubayazıt ışıldayacak
Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, elektrik hatlarını yeraltına alırken belediye ile koordineli çalıştıklarını bildirdi.
Erzurumajans-Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, elektrik hatlarını yeraltına alırken belediye ile koordineli çalıştıklarını bildirdi.

Akbaş, "Işıl ışıl aydınlık ve elektriği yağmur, rüzgâr gibi dış etkenlerden etkilenmeyen ve nihai hedefte elektriği hiç kesilmeyen bir Doğubayazıt şebekesi için çalışıyoruz" dedi.

Aras Elektrik, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne 25 milyon liralık yatırım yapacak. İlçede enerji hatlarını yeraltına alarak kesintilerin önüne geçen Aras Elektrik, ışıl ışıl bir ilçe oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımın belediye ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Doğubayazıt'ın artık kış aylarını rahat bir şekilde geçireceğini söyledi.

Aras Elektrik, Ağrı'da elektrik kesintilerinin önüne geçmek için dev projeler hazırladı. Özelleştirmeden önce 5 yılda sadece 23 milyon liralık yatırım yapılan kente 2014 yılında 60 milyon liralık yatırım yapan Aras Elektrik, çalışmalarını kentin sınır ilçesi Doğubayazıt'a yoğunlaştırdı. Ağrı'nın en büyük ve turistik ilçesi olan Doğubayazıt'a özelleştirme öncesi yapılan 5 milyon liralık yatırımın aksine 2014 yılında 20 milyon liralık yatırım yapan Aras Elektrik 2015 yılı için ayırdığı ödenek ise 25 milyon lira. İlçede eskiyen enerji hatlarını Doğubayazıt Belediyesi'yle koordineli çalışarak yeraltına alan Aras Elektrik, elektrik saatlerini de yeniledi. Kesintileri önlemek için teknik cihazlarla donatılmış trafolar kuran Aras Elektrik, ilçedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Tahsilat oranının düşük kayıp kaçak oranının yüksek olduğu ilçede yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Doğubayazıt halkını rahatlatmak istediklerini söyledi. 2015 yılı için Ağrı genelinde 70 milyonluk yatırım başlattıklarını bunun 25 milyonunun Doğubayazıt'a harcanacağını belirten Akbaş çalışma sezonlarının çok kısa olduğunu kış gelmeden Belediyeden yine yardım alarak Doğubayazıt'ı kışı rahat geçirebilecek bir hale getirmeyi planladıklarını anlattı.

IŞIL IŞIL BİR İLÇE

Hedeflerinin ışıl, ışıl parıldayan bir ilçe oluşturmak olduğunu belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, "İlçede çok eski hatlarımız var. Birçok caddemizde yer altına alma çalışmalarımız bitti. Eski hatları sökmeye başlıyoruz. Işıl ışıl aydınlık ve elektriği yağmur, rüzgâr gibi dış etkenlerden etkilenmeyen ve nihai hedefte elektriği hiç kesilmeyen bir Doğubayazıt şebekesi için çalışıyoruz" dedi.

İlçenin genelinde hatların yeraltına alınmasını tamamladıklarını eski hatların sökümüne başladıklarını bazı semtlerde belediyenin desteğini beklediklerini vurgulayan Akbaş, "Hedefimiz Doğubayazıt halkına elektrik kesintisini unutturmak. İnşallah yapacağımız yatırımlarla bu kesintileri en aza indirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

HALKLA İFTARDA BULUŞACAKLAR

Doğubayazıt'a verdikleri önemin bir göstergesi olarak ilçede halkla buluşacak bir iftar düzenleyeceklerini de belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, şunları söyledi:
"Her yıl ilçede sadece personelin katıldığı iftar yemekleri düzenlenmiş. Bu sene farklı bir program yapıyoruz. Amacımız halkın da katılımıyla Doğubayazıt'ta bir iftar düzenleyerek vatandaşlarla buluşmak." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.