Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2011 17:03

Doğu`da kara kış

Doğu`da kara kış
Doğu Anadolu Bölgesi`nde sabah saatleri itibariyle kar yağışı etkisini artırırken, kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi`nde sabah saatleri itibariyle kar yağışı etkisini artırırken, kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Ağrı`da ölçüldü. Diğer illerde gece ölçülen hava sıcaklıkları Kars`ta eksi 15, Ardahan`da eksi 13, Iğdır`da eksi 4, Erzurum`da eksi 3, Bayburt`ta 2 ve Erzincan`da 6 derece olarak kaydedildi.

Bölgede gündüz hava sıcaklıklarının Ağrı`da eksi 5, Iğdır`da eksi 2, Kars`ta eksi 1, Ardahan`da 0, Erzurum`da 2, Bayburt`ta 9 ve Erzincan`da 12 derece olması bekleniyor.
Bugün sabah saatleri itibariyle Erzurum ve çevre illerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle kapanan köy ve şehirlerarası yolları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince açılıyor. Karayolları ekiplerince karın fazla olduğu Erzurum-Karayazı- Karaçoban- Muş ve Erzurum - Bayburt Karayolu Kop mevkiinde hummalı bir karla mücadele çalışması başlatıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.