Ekonomi Haber Girişi : 22 Mayıs 2018 15:23

Dolar, Euro ve Sterlin rekor tazeledi! Dolar/TL 4,62!

Dolar, Euro ve Sterlin rekor tazeledi! Dolar/TL 4,62!
Piyasalardaki yangın büyüyor ! Döviz TL karşısında rekor üstüne rekor kırıyor. 4,50'yi aşan dolar/TL bugün 4,62'ye yükselerek rekorunu tazeledi.
Erzurumajans-ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dün Çin ile ticaret savaşının askıya alındığını açıklamasının ardından, küresel piyasalarda risk iştahını artırmasına bağlı olarak yükselen ve yeni güne 4.5923 lira ile rekor düzeyden başlayan dolar, rekor tazeleyerek 4.6227 liraya kadar çıktı. Avro 5.4620 lira ile, sterlin de 5.2282 lira ile rekorlarını tazelediler.

Küresel piyasalardaki gelişmelerin de etkisiyle dolar 4.6227 TL, avro 5.4620 TL, sterlin 6.2282 TL ile yeni tarihi rekor düzeylerine yükseldi.

Pazartesi gününü yüzde 1.86 artıda 4.5757 seviyesinde tamamlayan Dolar/TL , Salı günü işlemlerin erken saatlerinde 4.59'lara kadar yükseldi. Dolar/TL, öğleden önceki işlemlerde yönünü aşağı çevirdi ve TSİ 11:03'te 4.5424 ile gün içi en düşük seviyesini gördü.

Kurdaki aşağı yönlü harekette, Dolar Endeksi'ndeki rallinin son bulmasına ve ABD Hazine tahvili faizlerindeki düşüşe bağlı olarak gelişen paralar üzerindeki baskının azalması etkili oldu.

Dolar/TL kuru, sabah saatlerinde 4.54'lü seviyelere kadar gerileyerek gün içi dip seviyesini görmesinin ardından gün içi kayıplarının tamamını geri aldı.

Dolar, Türk Lirası karşısındaki gün içi kaybını geri almasının ardından 4.62 seviyesini aşarak rekor tazeledi. Uzmanlar doların yükselişinde Fitch raporunun etkisini işaret ediyor.

Kredi derelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Salı günkü raporunda Türkiye'de para politikası bağımsızlığının azalmasının not üzerinde baskı yaratacağı belirtildi.

ALTINDA SON DURUM NE ?

Dolar fiyatlarındaki son durum kadar, altın fiyatları da yatırımcıların anlık takip ettiği husus olmaya devam ediyor. Son 10 günde 8 liralık artış gösteren gram altın fiyatları, çeyrek ve tam altında da artışa neden oldu. İşte, günün altın fiyatları hakkında detaylı bilgiler 

ÇEYREK ALTIN

Yaz mevsimin yaklaşması ve düğün sezonun açılmasıyla birlikte en çok değer kazanan ve merak edilen altın türü çeyrek altın oldu. 22 Mayıs 2018 Salı günü çeyrek altın 310 TL'den satılıyor.

GRAM ALTIN

Altının gram fiyatı, işlem gününe düşüşle başlamasının ardından gram altının satış fiyatı 189 TL dolaylarında seyrediyor.

CUMHURİYET ALTINI

Yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi Cumhuriyet altını ise 1.250 liradan alınıp 1.262 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN

Vatandaşların güncel fiyatını merak ettiği bir diğer altın türü olan yarım altın ise 621 TL'den işlem görmeye devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.