Ekonomi Haber Girişi : 03 Nisan 2023 14:11

Domain fiyatları 1 milyon liradan başlıyor

Domain fiyatları 1 milyon liradan başlıyor
Yerli otomobil 'Togg' adıyla satın alan web sitesi isimleri ilan sayfalarında satışa çıkarıldı. Bir web sitesinin internetteki adı ve adresi anlamına gelen domainlerin fiyatları 1 milyon ile 50 milyon lira arasında değişiyor.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ismi teknoloji alanında kazanç kapısına dönüştü. Togg adıyla satın alınan domainler ilan sayfalarında milyon liralara satılığa çıkarıldı.

 

Bir web sitesinin internetteki adı ve adresi anlamına gelen domainlerin fiyatları Togg isminin kullanımına göre değişiyor. Togg içeren domainler en düşük 500 bin liradan satışa konulurken, özellikle ismin başta olduğu adreslerde 50 milyon liraya kadar yükseliyor.

 

Domain nedir?

 

Domain, web sitesinin internet dünyasındaki adı ve adresi olarak niteleniyor. Türkçe'de daha çok ‘alan adı' olarak kullanılan ‘Domain adı' siteye direkt olarak ulaşmak isteyen kişinin, tarayıcıdaki arama çubuğuna bu adı hatasız yazdığında kolayca siteye ulaşmasını sağlıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.