Magazin Haber Girişi : 09 Aralık 2011 15:50

Dördüz babası polise destek sözü

Dördüz babası polise destek sözü
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü`nde görevli 13 yıllık polis memuru 35 yaşındaki Gökhan Kaplan`ın prematüre doğup, şu an 11 aylık olan dördüzlerinin bakımı için Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur destek olacaklarını söyledi.
Erzurum Ajans-Kocaeli Emniyet Müdürlüğü`nde görevli 13 yıllık polis memuru 35 yaşındaki Gökhan Kaplan`ın prematüre doğup, şu an 11 aylık olan dördüzlerinin bakımı için Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur destek olacaklarını söyledi.

Polis memuru Gökhan Kaplan Iğdır`da görev yaparken 2007 yılında tanıştığı Özgül Kaplan ile evlendi. Çift, bir süre sonra dördüz bebekleri olacağını öğrendi. Doktorlar bebeklerin sağlıklı gelişimi için sürekli kontrol altında olmaları gerektiğini söyledi. Özgül Kaplan`ın kontrolleri bir süre Erzurum ve İstanbul`da devam etti. Hamileliğin beşinci ayında Gökhan Kaplan`ın tayini Kocaeli Emniyet Müdürlüğü`ne çıktı. Burada da özel bir hastanede yakından takip edilen bebekler, bu yıl 3 Ocak`ta prematüre olarak dünyaya geldi. Bebekler bir süre küvözde kaldı. Çocukların bazıların da sağlık sorunlarıyla karşılaşılmasına rağmen, yoğun tedavilerle bunların tamamı atlatıldı.

DÖRDÜZLERİN AYLIK MAMA GİDERİ BİN LİRA

Eşi ev hanımı olan, aldığı 2 bin 300 lira maaşın 450 lirasını ev kirası veren ve dördüzlerin sadece mama masrafı bin lirayı bulan Gökhan Kaplan`ın kapısını dün sürpriz ziyaretçiler çaldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, dördüz babası olduğunu öğrendikleri polis memuru ve eşinin evine Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile birlikte gelerek, bebekleri sevdi.

Vali Topaca ve Emniyet Müdürü Çaülkavur, hareketli dördüzleri kontrol etmekte zorlanırken, ailenin bebeklerin bakımında yaşadıkları sıkıntıları aşmasında yardımcı olacakları sözünü verdi.

DÖRDÜZLERE 3 OCAK`TA DOĞUM GÜNÜ

Biri kız üçü erkek Zeynep, Muhammet Ali, Hasan Ali ve Hüseyin Ali adlı dördüz bebeklerle ilgilenen Vali Ercan Topaca, bebekler için 3 Ocak`ta doğum günü partisi yapacaklarını belirtti. Vali Topaca, "4 çocuğun bakımı çok zor. Bunların yedirilmesi içilmesi, yatırılması, birbirlerine zarar vermeden zaman geçirmelerini sağlamak çok zor. Ailede onlara yardımcı olacak başka kimse de yokmuş. Aileler bir veya iki çocuğu büyütürken bile çok zorlanıyor. Ben bu aileyi tebrik ediyorum. Onlara en iyi şekilde bakmak ve yetişmelerini sağlamak hepimizin görevi. Ailenin işini kolaylaştırmaya çalışacağız" dedi

"BAKIMLARI ÇOK ZOR"

Eşinin devlet memuru olması nedeniyle kimseye sorunlarını anlatamadıklarını söyleyen Özgül Kaplan, dördüz çocuğa sahip olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ancak bakımlarının çok zor olduğunu ifade etti. Özgül Kaplan, "Aynı anda ağlıyor, aynı anda hasta oluyor, aynı anda acıkıyorlar. Evde bana yardımcı olacak bir aile büyüğümüz de olmadığı için çok sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.