Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Mart 2017 21:30

Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri

Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri
Erzurum'da Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'da Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Tebriz kapı Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil ilbaş, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon merkezi Müdürü Mehmet Polat, AK Parti Kadın Kolları başkanı Hilal Demir , sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla engelli vatandaşları ve yakınlarını bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, engelliler konusunda hükümetin önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Engellilerin her fırsatta hatırlanıp bu alanda farkındalık oluşturulmasının önemine değinen Demir, engelli annelerinin sorunlarını her fırsatta gündeme getirdiklerini ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tavlaşoğlu ise Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Tavlaşoğlu, '' Derneklerin talepleri oluyor. Engellilerin hayatındın kolaylaştırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli çocukların taşınması noktasında çalışmalarımız oluyor, bunun yanında engelli derneklerinin bir çatı altında toplanması yani ortak bir site içerisinde yer alması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmanın gayretindeyiz' 'dedi.

ASP İl Müdürü Cemil İlbaş ise kurumun engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Toplumun yüzde 12 lik kısmının engellilerden oluştuğunu belirten İlbaş, '' Engelli ve Yaşlı Hizmetleri başlığı altında öncelikli hizmetimiz bakıma muhtaç engelli bireyleri, aileden bir bakıcıya engelli bakım ücreti ödenmesi yoluyla, aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanmasıdır. Engellinin aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanması mümkün değilse özel ve resmi bakım merkezlerimizde bakım ve koruma hizmeti sunulmaktır. Hali hazırda 76'sı bakanlık kuruluşunda olmak üzere, özel bakım merkezlerinde kalanlarla birlikte Erzurum'da 360 engelliye hizmet veriyoruz. 3 özel bakım merkezimiz bulunuyor'' dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Deligöz ise engellilerin sadece bir gün anılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, engelli sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

AK Parti olarak engellilere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Deligöz, '' Hükümet olarak engellilerle ilgili reform niteliğinde çalışalar yaptık. Engellilerimizin mağdur olmaması için evde bakım hizmetleri kapsamında yakınlarına aylık veriyoruz. Erzurum'da engellilere hizmet vermek için Erzurum milletvekilleri olarak Başbakanımızın desteği ile 4 milyon TL kayak ayrılmasını sağladık. Bu kaynakla engelli rehabilitasyon bakım merkezi kurulmasını sağlayacağız. Bu merkez geniş kapsamlı bir merkez olarak, işitme, görme, zihinsel, ortopedik tüm engellilere hitap edecek. İlçelerden gelen vatandaşlarımızda buradan hizmet alacak, bu alandaki projemizi hayata geçireceğiz. Öte yandan engellilerimize yönelik gündüzlü bakım merkezi çalışmalarımızda devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz bu konuda çok duyarlı, engellilerimize önemli hizmetler veriyor. Kendisine duyarlılığından teşekkür ediyorum. Tüm engellilerimize kapımız her zaman açık olacak'' dedi.

Konuşmaların ardından engellilere yönelik yemek programı düzenlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.