Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2016 14:15

Dünya Hasta Hakları Gününde gül dağıttılar

Dünya Hasta Hakları Gününde gül dağıttılar
Dünya Hasta Hakları Günü dolayısıyla Hasta Hakları Derneği Erzurum'daki hastanelerde tedavi gören hastaları ziyaret ederek gül verdi.
Erzurumajans-Dünya Hasta Hakları Günü dolayısıyla Hasta Hakları Derneği Erzurum'daki hastanelerde tedavi gören hastaları ziyaret ederek gül verdi.

Hasta Hakları Derneği Başkanı Abdulnasır Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları ziyaretlerle ilgili görüşlerini ve hasta hakları ile ilgili yaptıkları çalışmaları yetkililerle paylaştı.

Dernek Başkanı Abdulnasır Polat yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Evrensel insan haklarının en önemli unsuru yaşama hakkı ve aynı zamanda önemli bir uzantısı olan hasta haklarıdır.

Derneğimizin kuruluşundan itibaren sağlık hizmetlerinin eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde sunulması bağlamında bireylerin bilgilendirilmesi, kamuoyunun, mağduriyeti bulunan bireylere destek olunması gibi çalışmaları ile ülkemizde hasta haklarının gelişmesine, hasta hakları ile ilgili ihlallerin azalmasına ve mağduriyetin giderilmesine katkı sunma çabasını göstermiştir.

Daha öncede derneğimiz adına yaptığımız açıklamalarda belirtmiştik; Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde hasta hakları sorunu çözülmüş, sistem rayına oturtulmuştur.

Bu gün, bilindiği üzere Dünya Hasta Hakları günü münasebetiyle bütün hastanelerde yatan hastalarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi yönetim ve derneğimiz adına birer gül ile gönüllerine taht kurduk kendilerine acil şifalar diledik.

Bütün hastanelerde çalışan sağlık personelinden, temizlikçisine kadar hastalarımıza yapmış oldukları hizmetten dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim saygılarımı sunarım"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.