Erzurum Haber Girişi : 29 Nisan 2013 16:03

Dünya veteriner hekimler günü kutlandı

Dünya veteriner hekimler günü kutlandı
Dünya Veteriner Hekimler Günü 13'ncü kutlaması Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Dünya Veteriner Hekimler Günü 13'ncü kutlaması Erzurum'da yapıldı. Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) 'nun organizasyonunu yaptığı programa, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, veteriner hekimler onuruna verdiği akşam yemeğiyle ev sahipliği yaptı.

Erzurum başta olmak üzere Ağrı Bölgesi Veteriner Hekimler Odası'nın da katıldığı programa katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.

Programda konuşan Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. Hamit Acemoğlu, Dünya'da ve Türkiye'de veteriner hekimliğin kuruluş tarihçesini anlatarak, "Türkiye'de bugün veteriner fakülte sayısının 17'si aktif olmak üzere 26' ya ulaştığını, bu sayının 25 Avrupa ülkesinde toplam 52 veteriner fakültesi vardır. Buda her yıl ortalama binden fazla veteriner hekimin aramıza katılması demektir. Ülkemizde tamamen popülist yaklaşımlarla fakülte açılmasının eğitim kalitesini düşürmektedir. İhtiyaçtan fazla veteriner fakültesinin açılması, buna paralel olarak gerekli olan optimal ortamların sağlanmaması ve pahalı bir öğretim olan veteriner fakültelerinin eğitim kalitesini düşürmektedir. Türkiye'de acilen yeni veteriner fakültesi açılması mutlaka asgari koşullara bağlanmalıdır. Gelişmiş ülkelerde çok saygın bir yeri olan, çok önemli yetkilerle donatılmış bulunan bu mesleğin ülkemizde de hak ettiği yere ulaşması çalışmalarının başlatılması en hayırlı bir adım olacaktır" dedi.

Erzurum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi de yaptığı konuşmada, Veteriner Hekimlik mesleğinin 250 yıllık bir geçmişe dayandığını ifade ederek. Dünya da insan sağlığından sonra gelen ikinci mesleğin veterinerlik mesleği olduğunu hatta insanlık tarihinde hayvanların insanlarla olan ilişkilerinin başladığı milattan önceki tarihlere dayanan ve dünyanın en eski mesleği olduğunu söyledi.

Günümüzde veteriner hekimlerin hayvan sağlığı ve refahı, hayvan hakları, halk sağlığı, halkın dengeli beslenmesi, kaliteli ve güvenilir gıda üretimi gibi önemli görev ve sorumluluklar taşıdığına vurgu yapan Çelebi, "Bu onurlu mesleğimizi kendi içimizde yücelttiğimiz gibi toplum nezdindede emeğimizin karşılığı olan yüksek mertebelere ulaştırmalıyız. Mehmet Akif Ersoy gibi abide şahsiyetleri içinde barındıran meslektaşlarımızı örnek alarak işimizi, hayatımızı ve ahretimizi buna göre tanzim etmeliyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Çengiz Yavilioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum Aziziye İlçe Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Atatürk Üniversitesi'nden çok sayıda davetlinin katıldığı program veteriner mesleğine emek veren dernek ve oda başkanlarına teşekkür plaketi verilerek sona erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.